Zgarda pisicii. Trebuie s-o folosim chiar daca nu iese din casa?

Zgarda pisicii. Trebuie s-o folosim chiar daca nu iese din casa?

Zgarda pentru pisici e un accesoriu care ajunge să fie uitat uneori de stăpâni. Te-ai obișnuit cu o pisică perfect domestică, stăpână a casei, care rareori părăsește siguranța domiciliului. Totodată, pisica nu cere să fie dusă afară, iar în ceea ce privește nevoile ei, e aproape la fel de civilizată ca noi. Și ajungi să te întrebi: chiar trebuie să folosești zgarda dacă pisica ta nu iese (aproape) niciodată din casă? Hai să afli în ce cazuri ai neapărată nevoie de zgardă.

Zgarda te poate ajuta în cazul în care pisica decide să… fugă

Dacă nu iese din casă aproape niciodată s-ar putea ca și tu, și pisica, să credeți că nu aveți nevoie de o zgardă. Totuși, să nu uiți niciodată caracterul explorator al pisicii, indiferent de cât de lenesă vrea să te facă să crezi că este. Dacă ceva îi va atrage atenția, tentația va fi prea mare pentru ea și va urmări „prada” până la final. Știi scenariul clasic în care stai de vorbă cu un vecin în ușă, ieși să duci gunoiul, și pisica tâșnește ca versiunea pisicească a lui Usain Bolt pe lângă picioarele tale…

Pericolul e cu atât mai mare dacă stai la casă și ai curte. Șansele să poată dispărea sunt destul mari, iar elementele de identificare d pe zgardă s-ar putea să ți-o aducă înapoi. 

Zgarda poate fi un accesoriu „vestimentar” sau o investiție

Zgarda cu elemente de identificare (sau poate chiar inteligentă cu tracking) te asigură că în cazul în care pisica ta pierdută e găsită de oricine, acea persoană te poate contacta în cel mai scurt timp. De obicei, pe zgarda ai numele animalului (la care oricum nu răspunde pentru că știm cum sunt pisicile), numărul de telefon (sigur că al tău, ar fi chiar ciudat dacă ar fi telefonul pisicii…) și numele tău. 

Dacă aspectul „funcțional” nu e atât de important pentru tine, poți decide să investești ceva bani într-o zgardă cu care pisica ta să întoarcă privirile tuturor motanilor din cartier. 

Ce tipuri de zgardă se poartă în interior

Zgarda pentru interior nu trebuie să fie la fel ca cea folosită când ieșiți la plimbare. Pentru plimbare, e recomandat un ham deoarece permite o siguranță mai bună și e mult mai confortabilă. Pentru utilizarea de „zi cu zi”, în interior, poate fi folosită o zgardă standard doar cu plăcuța de identificare. 

Poți merge mult mai departe și să alegi o zgardă mai „smart”, cum ar fi cea prevăzută cu clemă care se deschide dacă pisica se blochează undeva (într-un copac, gard, etc) și se asigură că pisica ta nu se sufocă. 

Zgarda antiparaziți

Poate cea mai utilă și populară zgardă pentru pisici: zgarda antiparaziți. Atunci când este purtată de pisică, zgarda eliberează o substanță în toată blana care ține departe paraziții și permite animalului să se bucure de viață (sau de toate cele 9 vieți). Substanța eliberată nu este toxică pentru pisică sau pentru om (deși probabil nu se recomandă consumul ei). 

Dar este cu adevărat importantă pentru o pisică care părăsește rareori casa/apartamentul? S-ar putea să nu știi chiar tot adevărul despre pisica ta și cât de palpitantă e viața ei în afara căminului. Mai ales dacă ai o casă la curte, șansele ca pisica ta să aibă o întreagă viață despre care tu să nu știi nimic sunt maxime. Ia o zgardă antiparaziți.

În plus, e posibil să fii chiar tu cel care aduce puricii în casă. Pe haine sau pantofi, îi poți prinde lejer și purta direct până în blana pisicii care te așteaptă acasă. 

Și dacă nu-i place zgarda?

Știm că pisicile au o personalitate puternică și, deși știi că ești tu stăpânul lor, de cele mai multe ori rolurile sunt inversate. Când vine vorba să-i pui o zgardă… să te ții. E posibil să fii nevoie să duci muncă de lămurire cu felina, să încerci diferite strategii, să ai răbdare și tact. 

Sau să încerci ceva trick-uri. Poți încerca să asociezi zgarda cu ceva pozitiv. Înainte de a-i pune zgarda, distrage-i atenția. Va simți ceea ce faci, dar nu te va putea zgâria pe loc. 

Mai devreme sau mai târziu, tot va trebui să o obișnuiești cu zgarda dacă vei vrea să o scoți din casă vreodată…


 

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!