Vrei să-ți iei câinele la plajă? Uite câteva lucruri pe care trebuie să le știi

Vrei să-ți iei câinele la plajă? Uite câteva lucruri pe care trebuie să le știi

Poți lua liniștit(ă) câinele la plajă iar el chiar se va bucura de asta, dar trebuie să ai grijă de câteva lucruri.

Odată cu venirea verii, a zilelor foarte calde și a perioadei perfecte pentru o vacanță, noii „stăpâni” se întreabă dacă pot lua câinele cu ei la plajă sau nu. Până la urmă vacanța e timpul ideal de petrecut cu prietenii, iar prietenii noi cei mai buni sunt ei, nu? Sunt câteva aspecte de care trebuie să ai grijă, iar vacanța ta va fi pur și simplu minunată: să găsesti o plajă pet-friendly (poate fi mai greu decât credem) și să ai toate „accesoriile” necesare. 

Poți lua câinele la plajă sau nu?

Răspunsul la această întrebare e unul simplu: da, poți lua câinele la plajă, atâta timp cât locul ales nu are restricții pentru animale. Sau cum am putea spune mai ușor, e un loc pet friendly. Deci, primul pas înainte să te decizi să-ți iei cățelulul la plajă e să cauți destinația ideală pet friendly și să te informezi cu privire la toate regulile de „conduită” de vacanță din acel loc. Și nu, regulile nu sunt făcute să fie încălcate, regulile sunt făcute ca să ne putem bucura toți de vacanță!

Toți câinii știu să înoate: mit sau adevăr?

Până la urmă, singurii în măsură să ofere cel mai bun răspuns la întrebarea asta sunt destul de… necuvântători. Ne putem da seama totuși din experiență că unii câini sunt mari amatori de apă, în timp ce alții ar prefera probabil siguranța uscatului. Dar nici asta nu spune multe despre abilitățile lor acvatice, nu? Poți fi un înotător destul de ok (bine, nu competițional) fără să-ți placă neapărat să faci asta… Unii cred că toți câinii știu să înoate destul de bine, dar nici asta nu e în totalitate adevărat. E drept că majoritatea pot înota, dar sunt anumite rase care pur și simplu nu ies bine deloc din întâlnirea cu apa…

Câinii brahicefalici sunt un exemplu în acest sens. Rasele precum Bulldogul Francez, Shih Tzu și Pug nu pot înota din cauza limitărilor respiratorii pe care le au. Efortul fizic intens, precum cel necesar în cazul înotului, sunt problematice pentru acești câini. Aceleași limitări le au și câinii cu o constituție mai puțin atletică, cum ar fi Teckelul cu al său corp lung și picioare destul de scurte. 

Pe de altă parte, avem și câinii pentru care pare atât de natural să înoate, cum ar fi Labradorul sau Golden Retrieverul. 

8 lucruri pe care trebuie să le știi când iți iei câinele la plajă

Atât la piscină, cât și plajă, trebuie să ai grijă de câteva lucruri. Uite 8 lucruri pe care trebuie să le știi când îți iei câinele la plajă

    1. Asigură-te că animăluțul tău este vaccinat și deparazitat. Dacă plănuiești o vacanță pe litoral însoțită de prietenul tău patruped, e foarte important să faceți un drum până la medicul veterinar pentru a fi siguri de condiția fizică a lui. Poți preveni și diverse probleme în acest fel.
    2. Alege momentele când soarele nu este atât de puternic. Chiar dacă ai plătit o vacanță de câteva zile, s-ar putea să nu fie cea mai bună idee să le petreci continuu în soarele puternic al zilei. S-ar putea ca nici câinele tău să nu fie foarte încântat de zilele la plajă între 10 și 16. Expunerea îndelungată la soare poate duce la arsuri solare și insolație și pentru câinele tău. Se pare că blana nu îi „acoperă” de orice risc, iar cancerul de piele poate fi o problemă și pentru ei. 
    3. Protecția solară pentru câini e indispensabilă. Nu contează care e ora la care alegi să ieși la soare, protecția solară pentru câini face diferența în protejarea câinilor de razele ultraviolete și evitarea problemelor.
    4. Nu uitați de zgarda de identificare. Pentru cătelușii tineri în vacanță, prima vacanță s-ar putea să vină cu riscuri neașteptate. Asigură-te că-l vei găsi orice se va întâmpla cu zgarde de identificare. 
    5. Ai grijă la toate lucrurile rămase pe plajă. Câinii adoră să miroasă, să lingă și să muște tot ce găsesc în jur și trebuie să ai grijă cu lucrurile lăsate de „alți prieteni” pe plajă.
    6. Nu uita de mâncare, gustări și apă pentru animăluțul tău. Chiar dacă nu petreci atât de mult timp la plajă, e bine să fii pregătit. Câinelui tău îi poate fi sete sau foame chiar când ajungi la plajă și ți-e lumea mai dragă, așa că e bine să ai câteva gustări și apă în geantă.
    7. Nu uita să strângi în urma câinelui tău. Ca să ne asigurăm că o să fie la fel de multe plaje pet friendly si anul următor, asigură-te că strângi mereu în urma câinelui tău. 
    8. Și câinele tău are nevoie de un duș după plajă. Nisipul și apa se impregnează în blana și pielea animăluțului tău astfel că și el va avea nevoie de un duș fresh când ajungeți la cazare.

Vacanță plăcută tuturor!

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!