Sfaturi pentru a mentine pisica fericita in casa

Sfaturi pentru a mentine pisica fericita in casa
Am hotarat sa adoptam sau sa cumparam o pisica. Intrebarea este: suntem oare pregatiti sa primim asa cum se cuvine noua prietena necuvantatoare? Dar mai important este daca suntem dispusi sa ii oferim acesteia spatiul de relaxare si confortul necesar astfel incat activitatea de fiecare zi sa se desfasoare cat mai aproape de habitatul sau natural.

Apartamentul sau casa noastra va necesita cu siguranta imbunatatiri, adaptate caracteristicilor și necesitatilor acesteia astfel incat sa ii asiguram pisicii un mediu lejer si comod. Bineinteles ca pisica domesticita invata sa se adapteze si unui mediu inchis. Natura sa curioasa, dorinta de explorare si instinctul natural de vanator sunt elementele-cheie pe care trebuie sa le luam in calcul atunci cand vine vorba de amenajarea spatiului interior. Personalitatea si sarmul acesteia ne inspira sa dorim sa ii oferim tot ce se poate mai bun pentru confortul sau.





Vom dezvolta in timp un parteneriat echitabil cu pisica noastra in cadrul caruia vom oferi si primi. Animalele au in general capacitatea de a oferi neconditionat confort si iubire iar pisica, in mod special detine puterea de a aduce un plus de calm, relaxare si siguranta.

Pentru a asigura fericirea si sanatatea pisicii este nevoie sa identificam acele solutii creative privind amenajarea interioara a locuintei personale. Asigurarea unui mediu stimulant pentru activitatea fizica si o serie de jucarii distractive pot satisface placerea acesteia de a pandi si de a explora. Pisica are nevoie de a se catara, de a sari, de a fugi iar un mediu adaptat o va ajuta sa ramana in forma, sa fie sanatoasa si fericita. 
Un aspect important pe care trebuie sa il avem in vedere este acela ca un pui de pisica crescut in casa se va adapta mediului si se va integra foarte bine ca si adult. 





Pentru ca pisica noastra sa se simta fericita trebuie sa-i asiguram o hrana de calitate. Dieta este extrem de importanta pentru starea de bine si sanatatea unei pisici. O problema generala a vremurilor actuale este obezitatea in randul animalelor de companie. In acest sens este nevoie sa identificam hrana potrivita, adaptata nevoilor organismului, caracteristicilor fizice si sa luam in calcul de asemenea si varsta acesteia. 

In cazul in care nu stim sa dozam cantitatea de hrana este recomandat sa citim etichetele pachetelor de hrana pentru pisici care ne ofera sugestii utile privind gramajul si combinatia de alimente. Trebuie sa tinem cont ca acestea sunt insa recomandari generale care vor trebui adaptate taliei, greutatii si nevoilor pisicii. Va fi necesar sa monitorizam efectele dietei si sa observam impactul general al acesteia asupra sanatatii.
Totul porneste de la hrana iar in cazul in care ne este greu sa gestionam dieta animalului este recomandat sa apelam la sfaturile unui medic veterinar. O atentie deosebita va trebui sa acordam recompenselor alimentare. Pisica este mare amatoare de mancare buna dar recompensele trebuie oferite din cand in cand, cu multa precautie pentru a evita cresterea in greutate a acesteia.

Pisica are nevoie de asemenea de miscare, de a sari si a se catara. In acest sens ar fi recomandat sa achizitionam un pervaz pe care sa il instalam langa o fereastra insorita. Acest obiect poate fi cumparat de la un magazin dedicat animalelor de companie. Astfel ii vom satisface pisicii nevoia de a urmari ceea ce se petrece dincolo de fereastra dar si un spatiu placut pentru siesta de dupa-amiaza. In continarea pervazului putem adauga o rama speciala care asigura pisicii spatiul necesar pentru a se putea catara sau sari.





Un alt tip de obiect care va fi cu siguranta indragit de pisica ta este un ansamblu care imita structura unui copac si care este alcatuit dintr-o multitudine de camarute, ramuri și alte elemente atractive pentru felina. Acesta poate fi achizitionat de la un magazin specializat sau realizat acasa. Un asemenea obiect poate avea o structura medie sau chiar inaltimea unei camere. Pisica se va bucura de oportunitatea de a escalada iar in gospodariile cu mai multe pisici acest obiect poate reprezenta o adevarata zona de joaca si odihna pentru acestea. Structura sa verticala este un plus privind amplasarea in cadrul unui apartament. De asemenea, acesta poate fi pozitionat chiar si langa o fereastra pentru ca pisica sa poata urmari cu mult interes si curiozitatea activitatea de afara.

Nevoia de joaca respectiv cea de interactiune cu stapanul sunt foarte importante pentru felina. Acesteia ii face placere comunicarea constanta și este recomandat sa rezervam putin timp pentru a ne juca cu ea. O imbratisare zilnica, o mangaiere intre urechi sau sub barbie vor spori starea de bine a pisicii.

In acelasi timp insa trebuie sa avem in vedere anumite gesturi si activitati care pot irita pisica:

- Intotdeauna pisica va trebui mangaiata de la frunte spre coada si niciodata in sens invers.
- Acesteia nu ii place sa ii fie atinse labutele si coada.
- Pisicii ii displace sa fie mangaiata excesiv – in cazul in care animalul prezinta semne de nervozitate este cazul sa il lasam sa plece.
- Evita miscarile bruste in preajma pisicii – aceasta va zgaria daca se va simti amenintata.





Ofera-i diferite tipuri de jucarii pentru a-i permite pisicii sa loveasca, sa prinda sau sa urmareasca. Dupa episodul de joaca este recomandat sa strangem jucariile care i-ar putea dauna cum ar fi cele cu snururi atasate, fire sau ate. Atunci cand suntem plecati de acasa si pisica ramane singura este de dorit sa-i permitem accesul neingradit la obiecte cum ar fi cutiile de carton sau ambalaje mai mari. Din cand in cand se recomanda achizitionarea unor jucarii noi astfel incat sa-i stimulam constant interesul pisicii.

Relatia cu pisica este una speciala si ne angajam sa ii oferim conditii bune de viata, adaptate pe cat posibil habitatului natural al acesteia. O interacțiune constantă cu felina va construi o relatie apropiata. Aceasta se va simti iubita si in siguranta. Ofera-i libertate pisicii chiar si in cadrul locuintei iar in acest sens este necesar un spatiu privat. Nu incerca sa interactionezi permanent cu ea, sa depasesti zona de confort si ofera-i independenta. Un spatiu linistit este tot ceea ce conteaza pentru ea iar acest lucru ii va oferi increderea necesara pentru a se apropia de tine. Relatia cu pisica se construieste tinand cont de nevoile sale. Personalitatea sa fascinanta iti va oferi constant amuzament, confort, incantare si multa bucurie.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!