Ai alergie la câini? Uite câteva rase cu care te poți împrieteni

Ai alergie la câini? Uite câteva rase cu care te poți împrieteni

Poți să iubești fantastic de mult animalele, dar să ai o alergie care te ține departe de ei. Și nu ne referim aici la acea „alergie” cu înțelesul ei larg, metaforic, ci la reacții adverse, mai mici sau mari, după momente petrecute cu un animăluț în brațe.

Așa cum există oameni care au alergie la pisici, alții se sufocă la contactul (sau expunerea prelungită) la blana câinelui. Pentru că alergiile sunt din ce în ce mai întâlnite, dar dragostea pentru animale rămâne mereu la fel de mare, există foarte multe persoane care caută câini hipoalergenici. 

Există, de fapt, câini hipoalergenici? Ce face ca un câine să poată fi încadrat în această categorie? Care sunt cele mai recomandate rase de câini pentru cei care suferă de alergii?

Câinii hipoalergenici: Mit sau realitate?

Visul oricărui alergic este să aibă un cățelus cu care să se poată juca fără să-i provoace alergii. Dar există așa ceva? Există câini 100% hipoalergenici? Răspunsul foarte scurt (și sincer) este nu. 

Alergiile la câini sunt provoacte de anumite protenie care fac parte natural din copul animalului de companie și care se găsesc în saliva și părul câinelui. Pentru că el va avea întotdeauna aceste substanțe în corp, nu putem spune că există câini cu adevărat hipoalergenici. Cu toate astea, anumite rase de câini elimină mai puțin păr și produc mai puțin această proteină. Aceste rase sunt cele care primesc titlul de hipoalergenic. Deci atunci când vorbim despre câini hipoalergenici, trebuie să ne amintim că acesta este doar un termen care caracterizează animalele de companie care sunt mai puțin susceptibile de a provoca alergii la oameni, dar fără a elimina complet riscul acelor alergii.

Ce este un câine hipoalergenic?

Câinele considerat hipoalergenic este cel care eliberează în cantități mai mici substanțele alergene care se găsesc în blană. Când animalul lasă destul de mult păr, aceste substanțe ajung să se răspândească prin casă iar tu ai mult mai mult contact cu ele. Pe de altă parte, un câine care lasă mai puțin păr te va expune la mai puțini alergeni. Prin urmare, în „categoria” câinilor alergeni ajung de multe ori să fie incluși fie câini care nu au blană, fie câini care lasă mai puțin păr sau produc o cantitate mai mică de substanțe declanșatoare de alergii.

Câinii hipoalergenici pot avea blană lungă și chiar deasă

Am lămurit deja faptul că îi putem considera hipoalergenici pe câinii care lasă foarte puțin păr. Din asta rezultă faptul că cel mai bun câine pentru cei care au alergii este cel cu blană scurtă? Nu neapărat. Poate părea că un câine cu blană lungă și deasă va lăsa întotdeauna mai mult păr, dar, de fapt, căderea părului este cauzată de altceva. Anumite rase precum Bichon Frise, Yorkshire sau Poodle sunt super blănoase dar lasă foarte puțin păr. Pe de altă parte, Teckelul care are părul scurt lasă de obicei mult păr împrăștiat prin casă. Prin urmare, „nu contează cât de lung am părul, mai presus e cât și cum…” năpârlesc. :))

Rasele hipoalergenice: câinii perfecți pentru cei care suferă de alergii

Din fericire, există destul de multe rase de câini pe care le pot adopta cei care au alergii la blană. Sunt rase destul de variate: câini de talie mică, de talie mare, super-pletoși sau aproape fără păr. Printre rasele recomandate se numără: Poodel, Shih Tzu, Yorkshire, Schnauzer, Bichon Frise, Samoyeda.

Chiar dacă e hipoalergenic…

Tot trebuie să ai destul de mult grijă la cum îi îngrijești blana. După cum am menționat și la începutul articolului, câinele hipoalergenic nu este câinele cu risc 0 pentru alergii, ci cu risc scăzut. Pentru a reduce riscurile se recomandă perierea frecventă și o dietă bună. Mâncarea pentru câini influențează sănătatea câinelui tău în toate aspectele ei, chiar și a firelor de păr.

Știi deja ce-ți recomandăm noi! BonaCibo. :D


 

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!