Papillon – un caine prietenos si foarte activ

Papillon – un caine prietenos si foarte activ
Acest caine este cunoscut sub numele de Continental Toy Spaniel, face parte din rasa cainilor de vanatoare (spaniel) si este un camarad foarte bun al vanatorului de campie. Cainii de acest gen au fost antrenati pentru a ajuta vanatorii in identificarea si recuperarea vanatului indeosebi prepelite, porumbei sau rate salbatice si sunt impartiti in 3 categorii: retriever, de vanatoare (flushing dogs) si cei care sunt specializati in recuperarea pasarilor si vanatului de mici dimensiuni (de ex. iepuri). Pana la sfarsitul secolului al XVII-lea spanielii erau incadrati ca fiind caini de vanatoare de apa si de campie.

Rasa English Water Spaniel a disparut inca din anii ‘20, ultimul specimen fiind atestat in 1930. Era recunoscut pentru abilitatile sale deosebite de scufundare. Cainii din rasa spaniel au capacitatea de a se strecura inainte vanatorului si de a adulmeca vanatul inlesnind astfel procesul. Spre sfarsitul secolului al XVII-lea rolul spanielului s-a schimbat dramatic pe masura ca au fost introduse armele de vanatoare iar acesta a devenit mai degraba un caine de companie.





Rasa de caine Papillon era considerat un caine nobil si crescut ca animal de companie de catre familii de renume mai ales in Spania si Italia. De altfel si marii artisti ai sec. XVI-lea au fost inspirati de acest caine mic dar foarte expresiv. Papillon inseamna Fluture in limba franceza – cainele a fost denumit astfel datorita forme fetei si a urechilor.  

Caracteristici si personalitate:

Acest caine este foarte inteligent si are un nivel de incredere crescut. Cu toate ca sunt extrem de sociabili uneori pot fi rezervati in jurul persoanelor necunoscute. Poate fi dresat cu usurinta si este o rasa agreata in competitiile internationale dedicate cainilor. De asemenea se poate familiariza destul de repede cu alte animale de companie insa este recomandat ca acest proces sa se realizeze in etape.

Este necesar sa se acorde o atentie sporita in primele sesiuni de antrenament intrucat acestea au un rol important privind dezvoltarea increderii in sine a cainelui – in cazul in care procesul este realizat prea repede si se omit anumite etape cainele poate dezvolta tendinte agresive fata de alti caini sau oameni. 





Agilitatea si dorinta acestuia de a-i face pe plac stapanului sunt deosebit de relevante in procesul dresajului iar acest caine manifesta din plin aceste doua calitati.
Papillon este un caine deosebit de jucaus, afectuous cu un caracter flexibil. Acesti caini au fost preferati ca animale de companie datorita energiei pe care o manifesta si a starii de bine pe care o transmit familiei sau celor din jurul sau. De asemenea, sunt cunoscuti drept caini de paza, foarte alerti si atenti la mediul din jur. 

Top 9 curiozitati despre rasa Papillon

1. Urechile in forma de fluture
Trasatura distincta a acestui caine o reprezinta forma urechilor sale. Acestea seamana cu aripile intinse ale unui fluture. Mai mult decat atat blana lunga, lucioasa adauga un plus de eleganta acestui caine. 

2. Blana intr-un singur strat nu ii asigura o protectie in conditii extreme





Blana acestui caine este lunga, cu textura moale si matasoasa si are nevoie de o atentie suplimentara privind conditiile de trai astfel ca are o rezistenta crescuta in ceea ce priveste caldura insa este mai sensibil la temperaturi scazute datorita blanii sale intr-un singur strat. 

3. Inteligenta 
Conform Asociatiei Europene a Animalelor inteligenta acestei rase de caini este incadrata la nivelul de 8 pe un interval intre 1 si 10 asadar putem spune ca acesti caini au un grad ridicat de perspicacitate. Acestia caini de talie mica au nevoie de stimulare mentala si fizica – acestia vor invata cu multa bucurie sa realizeze diverse comenzi. Dresajul se realizeaza cu usurinta iar cea mai buna modalitate de invatare este cu ajutorul recompensei si incurajarii verbale. Acestia raspund foarte bine cand sunt tratati cu rabdare si recompensati dupa fiecare reusita.

4. Un caine mai degraba activ 
Se pare ca pentru multi ani acest caine a fost considerat pe nedrept un simplu animal de companie insa in timp au fost descoperite abilitatile acestuia si capacitatea ridicata de rezistenta in cadrul unui proces intens de antrenament.

5. Toaletare usoara 
Acest caine poate fi spalat si periat foarte usor intrucat blana sa are un singur strat si o textura fina si flexibila, care semana mai degraba cu cea umana. Prin urmare o periere generala de 1-2 ori pe saptamana va fi suficient. Baia este recomandata ocazional si in situatii de exceptie. 

6. Dorinta de a primi atentie si acceptare din partea stapanului 
Cainele din rasa Papillon este dornic de a-i fi pe plac stapanului si va face orice pentru a-i atrage atentia acestuia, de aceea trebuie temperat excesul de energie. 





7. Model in arta 
Stiati ca Papillon este o rasa de caini care apare deseori in tablourile regale din Europa si ale celor ce apartineau familiilor comerciantilor? De exemplu, putem observa cu multa incantare un caine din rasa Papillon intr-un portret de familie al regelui Ludovic al XIV-lea. 

8. O buna sanatate 
Cainii din aceasta rasa se bucura de o sanatate optima. Exista putine boli specifice acestei rase. Este recomandat sa cumparati un pui de la un crescator renumit – astfel veti primi un certificat care sa ateste originea rasei si caracteristicile parintilor. Media de viata a acestor caini este de 12-15 ani. 

9. Competitii de renume 
Aceasta rasa de caini este preferata in concursurile internationale de dresaj sau de frumusete canina.

In concluzie, Papillon este un caine foarte prietenos, inzestrat cu multe calitati, energie si voie buna. Acesta este un companion potrivit pentru familii care locuiesc in apartament sau casa.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!