Importanta jucariilor in viata cainelui nostru

Importanta jucariilor in viata cainelui nostru

Jocul face viata mai frumoasa iar jucariile amplifica bucuria, starea de bine. Observam animalele in salbaticie si intelegem ca jocul este o activitate instinctiva si are un rol important in viata acestora. Acest act implica colaborarea, asigura construirea relatiilor iar cu ajutorul acestuia parintii invata puii sa dobandeasca abilitati de adult. Jocul este spontan, elibereaza calea spre explorare, stimuleaza curiozitatea si ne indeamna chiar si pe noi oamenii sa manifestam creativitatea. De la cine putem invata mai multe despre joc decat de la cainele nostru?


Uneori ne dorim vitalitatea, energia si entuziasmul pe care le observam la cainele nostru atunci cand se joaca. El ne invita sa facem parte din aceasta experienta si ne atrage atentia in fel si chip sa ne alaturam atunci cand lucrurile au devenit prea serioase si mult prea statice. 





Exista mai multe motive pentru care iti recomandam sa achizitionezi jucarii pentru cainele tau:
 
  • Jucariile ajuta cainele sa dobandeasca experienta si incredere
Cainii nu sunt animale solitare iar conexiunea si comunicarea joaca un rol important in ceea ce priveste echilibrul emotional al acestora. Acest aspect trebuie sa il luam in calcul atunci cand ne gandim sa lasam cainele singur acasa pentru o perioada lunga de vreme. Este adevarat ca programul de lucru este solicitant iar sarcinile zilnice pe care le avem de indeplinit sunt numeroase insa, cu toate acestea e necesar sa avem in vedere modalitati cu ajutorul carora putem suplini absenta din viata animalului nostru de companie. Jucariile ii ofera cainelui distractie atunci cand nu suntem prezenti astfel incat acesta va invata sa se distreze chiar si cand este lasat singur.
Dezvoltand acest obicei, cainelui ii va fi mult mai usor sa renunte la un atasament excesiv fata de stapan. Chiar si cand vei fi prezent in casa cainele va invata sa-ti ofere un spatiu de activitate astfel incat sa poti realiza si alte sarcini legate de casa.




 
  • Jucariile stimuleaza procesul de invatare al cainelui
Oferta jucariilor dedicate cainilor este generoasa. Exista tot felul de forme care sunt de un real ajutor cainelui in cadrul procesului de a dobandi noi abilitati. De asemenea, jucariile ajuta la manifestarea comportamentelor naturale cum ar fi explorarea sau curiozitatea.
 
  • Jucariile ajuta la eliminarea stresului
Cainele poate fi supus unor situatii in care poate dezvolta anxietate cum ar fi mersul la veterinar, activitatile de igienizare etc. – jucariile sustin relaxarea cainelui, ajutandu-l pe acesta sa fie mai fericit si bucuros. Jocul este o activitate care ofera satisfactie compensand intr-o proportie mare efectele stresului. Jucariile ofera incredere si control asupra teritoriului sau. Ofera-i cainelui alternative si observa care sunt jucariile preferate.
 
  • Jucariile pot contribui la eliminarea comportamentelor negative
Cum ar fi rosul incaltamintei sau a diferitelor obiecte din casa precum si a latratului excesiv. 
 
  • Ofera stimulare mentala
Asemanator oamenilor, memoria cainelui este afectata de trecerea timpului, scazand capacitatea acesteia de functionare. De aceea adaugarea de noi stimulente ajuta conservarea agilitatii gandirii. Efectele jucariilor asupra cainelui sunt echivalente realizarii integramelor sau cuvintelor incrucisate. In cadrul unei reprize de joc cainele consuma energie cat in 30 de minute de plimbare. Eliminarea acestei energii in exces ajuta la echilibrarea stării emotionale.
 
  • Va fi mult mai incantat de prezenta ta
In momentul in care ii vei oferi cainelui un instrument care contribuie la distractia si starea de bine acesta va asocia jocul si relaxarea cu tine. Acest lucru contribuie la consolidarea relatiei iar cainele se va simti mult mai apropiat si apreciat.





Mai jos sunt cele mai relevante motive pentru care jucariile sunt necesare in viata cainelui tau:

 
  • Cainelui tau ii place sa roada?
Ei bine, exista jucarii care ofera acestuia satisfactie fara a produce daune in casa. Acestea ii dezvolta musculatura maxilarului si, in acelasi timp, cainele se va bucura de activitatea in sine. Jucariile din cauciuc solid si cele din plus fara umplutura sunt cele mai bune variante pentru cainele tau.
 
  • Una din cele mai mari satisfactii ale cainelui este sa primeasca recunoasterea si afectiunea stapanului.
Acest lucru se poate realiza cu ajutorul jucariilor care pot fi aruncate. Cainele va trebui sa invete sa aduca jucaria iar acest lucru poate face parte din dresajul animalului.
  • Jucariile cu leduri sau lumini sunt ideale pentru jocul in curte.
Acestea ofera distractie chiar si atunci petreceti o noapte in aer liber cum ar fi vara sau intr-o excursie iar faptul ca sunt luminoase faciliteaza identificarea in intuneric. Mai mult decat atat cainele nu se poate rataci intrucat acestea vor oferi un punct de reper.
 
  • Cainele este un animal atent la mediul din jurul sau, ii place sa exploreze si este curios.
Jucariile care emit anumite sunete sau zgomote realiste de animale pot fi o adevarata incantare pentru animalul tau. Alte tipuri de jucarii permit inregistrarea si redarea mesajelor cu ajutorul butoanelor. Aceste jucarii produc amuzamentul stapanilor si reprezinta o modalitate distractiva de a stimula imaginatia cainelui, permitandu-i acestuia sa se joace cu sunetele si sa interactioneze cu diverse zgomote de animale sau pasari.
 
  • Jucariile simple din plastic sau din plus sunt la indemana.
Exista o gama diferita de forme, cu diverse procente de umplutura sau texturi astfel incat cainele sa se bucure de o experienta unica. Unele pot emite diverse zgomote cum ar fi marait, ciripit etc.
 
  • Jocurile de tip puzzle reprezinta cea mai buna metoda de a stimula activitatea creierul cainelui.
Realizate din plastic sau lemn acestea ofera o experienta unica de joc. De asemenea observarea cainelui atunci cand rezolva un anumit puzzle sau cauta o recompensa este extrem de amuzanta. 







Jocul este recomandat in orice etapa a vietii cainelui. Acesta ofera agilitate mintii, este o manifestare a bucurie, entuziasmului si are un rol benefic pentru intregul organism. Manifestarea cainelui in timpul jocului, relaxarea si curiozitatea reprezinta modul natural de a experimenta starea de bine.

Jocul ajuta la recuperare in cazul unor accidente sau boli si poate inlesni vindecarea. In cadrul jocului interactiunea dintre caine si stapan se consolideaza iar acest lucru ofera satisfactie si emotii pozitive pentru cei doi. 

 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!