Hrană uscată sau hrană umedă pentru pisica ta?

Hrană uscată sau hrană umedă pentru pisica ta?

Prima întrebare pe care ți-o pui când e vorba de dieta pisicii tale: hrană uscată sau hrană umedă? Vestea bună e că ambele oferă o dietă echilibrată pentru pisica ta iar rețetele BonaCibo oferă necesarul ideal de proteine și vitamine atât în formă umedă cât și în formă uscată.

 

Care e diferența dintre ele?

Diferențele sunt destul de evidente din denumirea lor: una este umedă, iar una este uscată. Dar asta ar face un articol prea scurt, nu? :D

Cea mai importantă diferență e dată de cantitatea de apă pe care o conține hrana. Hrana uscată pentru pisici conține aproximativ 10% apă, iar restul de 90% este compus din carbohidrați, grăsimi și fantasticele vitamine BonaCibo de care v-am tot povestit. Hrana umedă pentru pisici conține aproximativ 70% apă. Acesta este un lucru foarte important de reținut atunci când alegi dieta ideală pentru pisica ta. Uneori vei fi nevoit, la recomandarea medicului veterinar, să alegi între hrana umedă și hrana uscată în funcție de nevoile pisicii tale.

Datorită conținutului ridicat de apă, hrana umedă e de obicei preparată cu carne proaspătă în combinație cu o sursă de proteină vegetală. Hrana este amestecată cu apă, grăsimi și vitamine și apoi ambalată. Hrana uscată este creată prin gătirea cărnii, vitaminelor, mineralelor și grăsimilor la temperaturi înalte și presiune. La final poate fi adăugată grăsime pentru a o face mai delicioasă pentru pisica ta.

 

Ce ar trebui să alegi pentru pisica ta?

Sunt câțiva factori de care trebuie să ții cont atunci când alegi între hrana uscată, hrana umedă sau o combinație între ele. 

Pisicile care suferă de anumite afecțiuni e posibil să fie nevoite să consume zilnic o cantitate de apă mai mare, iar o dietă bazată în mare parte pe hrana umedă poate fi exact ceea ce au nevoie. Totodată, hrana umedă e percepută de multe pisici ca fiind mai delicioasă. În special de către cele ușor răsfățate am spune noi. :D

E foarte important de reținut asta despre hrana umedă: papă umed, papă tot. Și repede. Hrana umedă are o „durată de viață” destul de limitată și odată deschisă trebuie consumată în următoarele 24 de ore sau depozitată în frigider. Vara vă recomandăm să o depozitați direct în frigider după ce este deschisă.

Hrana uscată pentru pisici poate fi privită și ca o alegere economică pentru mulți. Având o „durată de viață” mai mare, poate fi depozitată cu ușurință pentru mai mult timp la loc uscat și răcoros. În plus, e fantastic de distractiv să o depozitezi într-un dispozitiv pe care pisica ta să-l poată acționa la intervale pentru o porție proaspătă oricând vrea ea.

În cazul hrănii uscate administrate prin dispozitive, se recomandă monitorizarea atentă a consumului zilnic. Pot cauza diferite probleme și consumul de prea multă hrană uscată, și consumul de prea puțină. 

Pisicile trecute de prima tinerețe s-ar putea să nu mai fie la fel de încântate de hrana uscată și să prefere hrana umedă. Atât dentiția cât și sistemul digestiv se vor descurca mult mai ușor cu ea.

 

Ascultă recomandarea medicului veterinar

Cel mai important lucru atunci când alegi dieta pisicii tale este să te consulți cu medicul veterinar. El este cel mai în măsură să-ți recomande hrana perfectă ținând cont de vârsta, talia și starea de sănătate a pisicii tale. 

Dacă nu e pregătită la recomandarea medicului veterinar, evită mâncarea „gătită” după standarde „umane”. S-ar putea să nu aprecieze la fel de mult ca noi acele linguri de sare puse în plus.

Atât hrana umedă pentru pisici BonaCibo, cât și hrana uscată, sunt dezvoltate în parteneriate cu medici veterinari, experți în nutriție cu peste 20 de ani de experiență. În plus, toate respectă standardele internaționale de calitate. Și v-am mai spus că sunt fantastic de delicioase? Daaa. Sunt! Le poți testa foarte ușor. Trebuie doar să comanzi o mostră.

 

Sfatul nostru?

Întotdeauna citește eticheta. De fiecare dată când alegi hrana pisicii tale asigură-te că are toate ingredientele necesare pentru a oferi o dietă optimă și echilibrată pentru o dezvoltare armonioasă.

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!