Golden Retriever- un caine potrivit pentru familie

Golden Retriever- un caine potrivit pentru familie
Istoric si origine

Primele inscrieri istorice cu privire la cainele Golden Retriever dateaza de la inceputul secolului XIX, intr-o vreme in care aristocratia scotiana se dezvolta, iar vanatoarea reprezenta un loc esential in planul social. Armele de foc erau la mare cautare pentru vanatorii ce practicau aceasta distractie.
Cainii de vanatoare din acea vreme erau specializati sa vaneze la sol si intampinau dificultati atunci cand trebuiau sa caute pasarile cazute la distante mai lungi. In anul 1865 un pasionat al vanatorii de pasari a fost Dudley Majoribanks, devenit mai tarziu Lord Tweedmouth si-a dorit sa creeze un caine puternic, ager cu nas fin, inotator excellent si usor de dresat. Astfel Lord Tweedmouth a achizitionat de la un cizmar din orasul Brighton un mascul auriu pe care l-a adus la mosia sa unde a fost imperecheat cu o femela din rasa Tweed Water Spaniel (cu par scurt). In acest fel s-a conturat aceasta rasa, mai tarziu s-au realizat incrucisari cu mai multe rase precum Terra Nova, Irish Setter sau Bloodhound.





Acest caine si-a facut pentru prima data aparitia intr-o expozitie de caini in anul 1908, sub denumirea de Golden Flat-Coat, ca si caine de talie mare, robust. Rasa a fost apreciata pentru abilitatea sa de a vana atat pe teren, cat si in apa, vanatorii ii admirau calitatile atletice si sarguinta, in timp ce membrii familiilor ii apreciau caracterul prietenos si tandru. In anul 1911, rasa a fost recunoscuta sub denumirea de “Retriever- Yellow or Golden” de catre Kennel Club, iar numele definitiv de Golden Retriever il primeste in anul 1920.

AICI puteti cumpara si hrana super-premium pentru Golden Retrieverul dvs.

Rasa Golden a inceput sa creasca in popularitate atat in Europa cat si in Australia si America devenind astazi una dintre cele mai iubite si appreciate rase canine din lume. Este recomandat familiilor cu copii, fiind un caine inteligent, bland si protector. De-a lungul anilor cainii Golden Retriever au fost folositi drept caini-calauza pentru orbi, surzi sau alte persoane cu diferite handicapuri datorita inteligentei, disciplinei si temperamentului lor echilibrat, precum si datorita abilitatilor lor de a intelege de minune oamenii. Ei sunt antrenati ca si caini de terapie pentru a aduce alinarea persoanelor internate in azile/spitale.

Aspect exterior si dimensiuni





Golden Retriever este un caine de talie mare, robust, bine proportionat, cu un cap relativ rotund mai mult lat decat lung si ochii in diferite nuante de crem si auriu, cu gene inchise la culoare. Botul este conic dar lat, cu un nas de culoare neagra. Stopul frontal este evident. Urechile acestui caine au forma triunghiulara si lungi pana la nivelul maxilarului, fiind pendulante. Gatul si coapsele sunt musculoase, pieptul e adanc. Coada este lunga, dar niciodata rasucita, acoperita de o blana abundenta.

Parul exterior este gros, dens si moale, desi nu prea matasos. Puful de blana este relativ dens. In unele zone ale trupului (piept, coapse, coada) se intalnesc smocuri de par de nuanta deschisa. Este indicat un periaj zilnic pentru a preveni incalcirea si o baie cel putin o data pe luna.

AICI puteti cumpara si hrana super-premium pentru Golden Retrieverul dvs.

Golden Retriever-ul adult are o inaltime de 56-61 cm la mascul si 51-56 cm la femela cu o greutate de 27-36 kg la mascul si 25-32 kg la femela.

 Personalitate Golden Retriever

Cainele din aceasta rasa este bland si jucaus, cu o buna dispozitie constanta si de obicei se adapteaza bine la viata de familie. Desi, in general nu este un caine galagios, acesta anunta sosirea vizitatorilor. Foarte usor de educat si dresat, Golden Retriever-ul este intotdeauna rabdator si gentil cu copii. Este o rasa potrivita pentru familiile cu copii si care detin o curte. Sunt foarte dragastosi si ascultatori fata de stapani si extrem de inteligenti, avand abilitatea de a invata usor comenzi.

 AICI puteti cumpara si hrana super-premium pentru Golden Retrieverul dvs.

 Un Golden Retriever este un caine inteligent, cu o memorie excelenta, silentios, sensibil, vigilent, iubitor de copii. Ii place foarte mult apa, din acest motiv este nevoie de o atentie in plus atunci cand se afla in apropierea unui spatiu cu apa. Chiar daca este un caine bland este totusi un caine ce a fost folosit in trecut la vanatoare si are nevoie de multa miscare pentru a se pastra in forma. Este nevoie de multa ingrijire atat in interiorul casei cat si in afara ei. 





Cainele Golden Retriever iubeste interactiunea cu copii si nu il supara zgomotele si agitatia celor mici, dar este nevoie de o atentie deosebita atunci cand copii sunt mici deoarece acest caine fiind unul de talie mare poate leza din joaca copilul. De asemenea, se intelege bine si cu alte animale de companie, in special alti caini. Un lucru este cert, daca este lasat singur un timp mai indelungat, cainele poate ajunge sa aiba dispozitii proaste si sa fie neascultator.

 Dresaj Golden Retriever

Este nevoie de un curs de socializare si de expunere a catelului de mic la o diversitate de oameni si locuri pentru a-si forma si dezvolta simturile. Acest curs il ajuta si pe stapan sa inteleaga mai bine actiunile cainelui si sa ii corecteze obiceiurile proaste. Este un caine inteligent si care nu uita ce invata. Dresajul trebuie sa fie unul bland, bazat pe recompense si unul variant pentru a se obisnui cu mai multe situatii. Fiind un caine ce are nevoie de mult exercitiu fizic este nevoie sa faca zilnic miscare sau sa se plimbe. Se poate adapta si intr-un spatiu inchis (apartament), dar are nevoie de miscare.

Boli si afectiuni

Rasa Golden Retriever reprezinta o rasa cu riscuri de sanatate scazute fata de celelalte rase. Printre bolile ce pot aparea sunt urmatoarele:

Displazie de sold – o malformatie a articulatiei coxofemurale care are ca rezultat durere, schiopatarea si artrita

Entropionul este o afectiune a pleoapelor ce implica rasucirea spre interior a marginii libere a acestora. Genele de la nivelul marginii libere a pleoapelor irita suprafata globului ocular, putand duce la probleme mult mai grave.

Cataracta– este o afectiune ce implica o pierde a transparentei cristalinului. Aceasta afectiune daca nu este tratata la timp, poate sa ajunga la pierderea vedereii.

Hipotiroidismul– este o afectiune declansata de derelegrarea hormonilor tiroidieni.Aceasta boala poate fi tratata si cu un tratament zilnic, cainele poate avea o viata normala.

Dilatatia gastrica– o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui, asociata umplerii stomacului cu aer si torsionarii acestuia. 





O hrana de calitate previne multe boli si ajuta la mentinerea sanatatii animalului. AICI puteti cumpara si hrana super-premium pentru Golden Retrieverul dvs.

Speranta de viata a acestei rase este de 10-12 ani. Femela naste de la 9 pana la 13 pui.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!