Faceți cunoștință cu: British Shorthair

Faceți cunoștință cu: British Shorthair

Pe lângă faptul că e britanică, de unde și numele „british”, și are părul scurt, adică „shorthair”, am putea spune că e una dintre cele mai populare rase de pisici și foarte ușor de recunoscut. Aerul aristocrat și puțin indiferent, poate chiar și față de tine ca stăpân, îi dau o eleganță inconfundabilă. E posibil să fim și subiectivi pentru că e una dintre preferatele noastre, dar hai să o cunoașteți mai bine.
 

Cum arată o pisică British Shorthair?

Dincolo de „aspectele tehnice” ale unei pisici British Shorthair, ele se remarcă prin „fizicul” compact acoperit de o blană densă care pare „plușată”. Deși suntem obișnuiți cu ele destul de leneșe, se spune că ar fi chiar „muncitoare” și pline de forță, iar piciorușele ei scurte o fac deosebit de adorabilă când aleargă prin casă.
Dar știi după ce o recunoști imediat: acea „față” rotundă și fluffy cu niște ochi deosebiți de mari. Și să nu vorbim de urechiușe. Absolut adorabile. Ai putea spune că arată ca un ursuleț care zâmbește tot timpul.
Deși „varianta” clasică standard e albastră sau, mai degrabă, un gri destul de închis, poți descoperi și culori mai deschise „pe piață”.

Cum se comportă o pisică British Shorthair?

După cum îi spune numele, pisica se comportă ca o posibilă moștenitoare a tronului britanic, iar tu în calitate de stăpân ești deseori doar un supus din commonwealth. Chiar dacă pare ușor distantă, se va apropia de tine și veți deveni buni prieteni în scurt timp. În plus, e o pisică pentru toată familia, ea fiind loială întregii familii, nu doar ție. E pisica ideală pentru familiile cu copii, adaptându-se destul de ușor la noi membri. 
Temperamentul ei o face să pară destul de liniștită, iar comportamentul independent te face să fii foarte relaxat atunci când pleci în vacanță.
 

Cum ai grijă de o pisică British Shorthair?

Pisicile British Shorthair au o „speranță de viață” între 14 și 20 de ani, dar asta depinde foarte mult de felul în care ai grijă de ea. Sunt destul de pretențioase la mâncare (ca un adolescent răzgâiat) și au un risc destul de crescut de obezitate. Chiar dacă ar fi deosebit de adorabile și ar arăta ca niște ursuleți grăsuți, trebuie să ai foarte mare grijă de acest aspect.
Fiind deosebit de lenesă și petrecându-și zilele destul de „static”, s-ar putea să nu ardă destul de multe calorii într-o zi. Deci alimentația e cea mai importantă.
 

Câteva fun facts despre British Shorthair

  • Până în a doua jumătate a secolului 19 erau considerate niște pisici domestice destul de normale, numite „moggy”
  • Apariția lor în Marea Britanie e legată de invazia Imperiului Roman când probabil s-au gândit că britanicii sunt atât de cuminți că pot fi păziți de pisici
  • Probabil recunoști pisicile British Shorthair de pe coperta cărții Alice în Țara Minunilor. N-ai cum să uiți acel zâmbet aristocrat de pe copertă.
  • Deși e o pisică care poate fi considerată „dintotdeauna” aspectul ei fizic are foarte multe influențe și e rezultatul multor ani de cercetări. În forma „actuala” a fost recunoscută abia în anul 1970
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!