Dietă și stil de viață pentru animăluțele la a doua tinerețe

Dietă și stil de viață pentru animăluțele la a doua tinerețe

Dietă și sport pentru animăluțele „în vârstă”

În trecut, toți credeam că dieta și sportul sunt „rezervate” doar pentru stăpâni. Ne dădeam seama că nu e chiar bine când animăluțul lua în greutate pe măsură ce îmbătrânea, dar părea ceva aproape inevitabil. Soluția nu e una singură. O combinație de dietă și sport vor face diferența pe termen lung pentru sănătatea lor și cât de importantă este o alimentație corectă pentru ei.

Categorii

Ai nevoie de mâncare specială pentru „seniori”?

La fel cum noi facem mai puțin sport pe măsură ce trec anii și animăluțele trec prin ceva similar. Din ce în ce mai puțin active, iau foarte ușor în greutate odată cu instalarea „sedentarismului”. Cea mai ușoară soluție pentru a compensa este modificarea dietei. Soluția pentru pisica sau câinele tău senior este o hrană cu mai puține calorii, dar cu un nivel necesar de nutrienți pentru a-i ține sănătoși mai mult timp.

Rețetele pe care BonaCibo le folosește în crearea hranei uscate pentru câini și pisici sunt special create pentru a le oferi o dietă optimă pe tot parcursul vieții lor. Soluțiile pentru câinii și pisicile „tinere” pot fi înlocuite treptat cu cele pentru „adulți” iar apoi cu cele pentru „adulți seniori”. 

BonaCibo adult/senior/over weight cu pui este hrana special creată pentru câinii adulți și/sau supraponderali de toate rasele și ideală pentru câinii seniori. Iar BonaCibo adult light & sterilised pentru pisici va fi soluția perfectă pentru dieta pisicii tale „senioare”. Câinele și pisica ta le poate încerca foarte ușor. Trebuie doar să comanzi o mostră.

În anumite cazuri s-ar putea să fie necesar chiar contrariul. Dacă „seniorul” tău pierde în greutate destul de mult e posibil să fii nevoit să alegi o dietă cu mai multe calorii și proteine ușor de digerat.
 

Mișcarea pentru sănătatea „seniorilor”

Prea multe calorii și prea puțină mișcare nu merg bine împreună. Poate erau soluția când animăluțul era tânăr, dar pe măsură ce trece timpul trebuie să faci câteva schimbări. 

Mișcare nu înseamnă doar cele treci ture în jurul blocului. Trebuie să găsești și în casă suficiente moduri să îl ții activ. Ai nevoie de jucării cu care să-ți ții animăluțul activ, mereu în mișcare, pentru că prea mult Neflix pentru el s-ar putea să nu fie cea mai bună decizie. 

Destul de mulți stăpâni ies cu câinii afară doar pentru a „rezolva probleme fiziologice” și nu fac chiar atât de multă mișcare. Doar două ture scurte în jurul blocului în timp ce dai scroll pe instagram s-ar putea să nu fie și definiția câinelui tău pentru mișcare. Se recomandă un efort ușor susținut, dacă nu alergare, cel puțin o plimbare mai alertă pe o distanță medie. S-ar putea să vă ajute pe amândoi să trăiți o viață mai lungă și mai sănătoasă. 

Dacă vrei să te asiguri că pisica sau câinele tău fac suficientă mișcare îi poți chiar atașa un fitness tracker. Exaact, există așa ceva și pentru animale! Chiar dacă ele nu se pot lăuda pe facebook sau instagram cu ultimul traseu înregistrat în strava, e important pentru tine să știi câtă mișcare face, când face și dacă trebuie să iei sau nu decizii cu privire la alimentația lui acum sau mai târziu.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!