De ce râde câinele tău?

De ce râde câinele tău?

Dincolo de râsul pe care îl avea Muttley în Wacky Races, câinele tău are motive puțin mai inofensive să râdă cu tine (sperăm noi).

Pentru cei născuți după 2000 sau care nu aveau timp de Cartoon Network în anii 90, uite câteva secvențe nostalgice: 
 



Râde sau rânjește? Râde de tine sau cu tine? Sunt întrebări pe care ni le punem când vedem că patrupedul nostru jucăuș își vântură energic mustățile. :D

Răspunsul simplu este: da, câinele tău râde. Din fericire, nu le fel ca noi.

Bine, prietenul de mai jos are un râs foarte similar cu cel al oamenilor, dar îl considerăm o excepție…

 


 

De obicei „râsul” câinilor e cumva mai subtil și e un semn că sunt fie foarte încântați de cum se joacă în acel moment, fie o invitație la joacă pentru alți câini. 

 

Au câinii simțul umorului?


În procesul de domesticire al câinilor de-a lungul timpului, s-a încercat mereu inocularea unor comportamente „copilărești”. Se crede că asta a rezultat în ceea ce azi poate fi observat la câini ca un „simț al umorului” dezvoltat foarte similar cu cel al oamenilor.

Se crede despre unele rase că au un simț al umorului mai dezvoltat, cum ar fi: schnautzerul pitic (nu cred că ar mai râde dacă ar afla că îi spunem așa…), setterul irlandez, springer spanielul englez, cairn terrier și alte rase mici. Bine, probabil se amuză și pentru că sunt ei foarte amuzanți în general.

Mai sunt și câini puțin mai „plictisitori” care nu prea se amuză la orice, dar are rost să vorbim despre ei? :D

 

Știu că râdem de ei? Cu ei?

Știi momentul ăla când simți că inteligența câinelui tău e la un nivel ridicat? (Poate chiar mai sus decât alți prieteni? :))) Se pare că au capacitatea să simtă emoții precum fericirea și tristețea. 

Nu vă faceți griji, nu o spun cercetătorii britanici, ci cei din Ungaria. Deci o sursă de încredere! Studiile lor au observat creșteri ale circulației sangvine în anumite părți ale creierului ca răspuns la stimuli externi. Se pare că au chiar zone speciale în care recunosc lătratul „confraților”, vocile noastre și chiar tonuri. Mult mai important e că reacționează emoțional la acestea într-un mod foarte similar nouă.

 

Câinele tău te face să râzi? Dar tu? Îl faci să râdă?

Se pare că uneori o face intenționat. Pentru că au capacitatea să distingă între tonuri, au și puțină „inteligență emoțională” încât să simtă că ne jucăm cu ei, că râdem cu ei și că reacționăm pozitiv la ce fac ei. Bine, asta dacă ți-ai luat un câine „funny”. Dacă nu, poți observa în parc la „stăpâni” mai norocoși.

Se pare că îți poți calma foarte mult câinele imitând sunetul pe care el în scoate când râde sau se amuză jucându-se. Chiar și tu poți imita acest sunet când te joci cu el și poți observa reacția pe care o are.

Dacă vrei să auzi cum sună poți urmări clipul următor. E fix în prima parte.

 


 

Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!