Comportamente umane care NU sunt pe placul cainelui (II)

Comportamente umane care NU sunt pe placul cainelui (II)
Exista foarte multe asemananari intre oameni si animalele de companie. Sunt chiar studii si fotografii care demonstreaza ca oamenii isi aleg animale care seamana cu ei atat din punct de vedere al trasaturilor corpului sau fetei cat si al personalitatii si stilului de viata. Animalele, in special cainii au la randul lor preferinte si dorinte pe care noi, stapanii trebuie sa le avem in vedere. Acestia pot avea anumite sensibilitati iar unii caini care au fost abandonati sau au trait pe strada se pot confrunta cu anxietate sau frici.

Cea mai buna cale pentru a descoperi mai multe despre cainele dvs. este observarea acestuia si interactiunea constanta. Puteti experimenta diverse jocuri sau vizite in natura alaturi de animalul dvs. Aceste experiente va pot oferi detalii relevante despre cainele dvs. iar in acest mod veti intelege mai bine stilul de viata si ceea ce ii este pe plac.

Mai jos este o continuare a articolului precedent in care am discutat despre actiuni umane care nu sunt pe plac cainelui. 

1. Exercitiile fizice in exces
Miscarea in exces dauneaza animalului dvs. de companie. Observam tot mai des cum anumiti caini sunt legati de bicicleta sau luati la sesiune extinsa de alergare in parc. Cainele, asemeni omului are o anumita nevoie de miscare in functie de rasa din care face parte si personalitatea sa. Unele rase caini nu sunt inzestrate cu caracteristici anatomice care sa le permita exercitii fizice.
Pe de alta parte sunt cainii din rasa Mops (Pug) care pot avea chiar probleme de respiratie datorita structurii anatomice a aparatului respirator si a formei nasului. Daca animalul dvs. are mai mult de 8 ani trebuie sa discutati cu medicul veterinar pentru a stabili un program de exercitii fizice – in asemenea cazuri excursiile in natura sau prea multe exercitii pot dauna cainelui. 

2. Temperaturile inalte
Cainii au un alt mecanism de regalare a temperaturii in comparatie cu oamenii insa cu toate acestea caldura este un stress si pentru ei. Blana acestora ajuta la termoreglare insa transpiratia se realizeaza prin respiratie si prin pernutele labutelor. Cu toate acestea glandele sudoripare din labute au o capacitate limitata privind racirea corpului.
Asigurati animalului o zona umbroasa daca locuiti la curte sau accesul intr-o camera cu aer conditionati daca locuiti intr-un apartament. De asemenea, oferiti animalului apa proaspata si chiar puteti il racoriti cu o baie. 

3. Copiii 
Caini sunt animale docile, prietenoase si dornice de interactiune. Acestia au capacitatea de a comunica foarte bine cu copiii. In cazul in care acestia sunt energici pot irita animalul mai ales daca acesta nu este obisnuit cu prezenta celor mici. Exista modalitati binecunoscute prin care copiii pot agasa animalele de companie: ii trag de coada, de urechi, de blana etc.





O buna modalitate de a educa copiii sa se comporte responsabil fata de animalele de companie si in special de caini este sa le explicati ca acestea nu sunt jucarii. 

4. Cainii sunt animale
Multi stapani isi trateaza animalul de companie ca pe un bebelus – de aceea este important sa ne reamintim ca un caine este doar un animal de companie si trebuie tratat ca atare.
Sunt anumite situatii care pot fi frustrante pentru stapanii de caini cum ar fi rosul obiectelor de prin casa. Un asemenea comportament poate avea mai multe explicati si cauze printre care: stress-ul, anxietate de separare, manifesta o suferinta fizica ori nu este dresat bine. 

5. Zgomotele inalte
Cainele are un auz mult mai fin in comparatie cu omul de aceea suntele inalte pot fi extrem de neplacute pentru acesta. Animalul este deranjat si in acelasi timp speriat de anumite zgomote pe care noi oamenii le consideram normale cum ar fi: artificiile, fulgerul, sirenele de la masina Politiei sau Amabulantei sau alte masini zgomotoase.
De asemenea e nevoie sa luati in calcul ca muzica din masina ascultata la volum ridicat poate afecta auzul cainelui in cazul in care calatoriti alaturi de el. 

6. Recompense
Ori de cate ori va amagiti animalul cu cate o recompensa trebuie sa stiti ca ii provocati o stare de disconfort. Acestea ar trebui oferite dupa realizarea unei comenzi in cadrul procesului de dresaj. Asadar NU oferiti animalului recompense doar pentru a va amuza.

7. Disputele si certurile in familie
Trebuie sa recunoastem ca animalele de companie devin membri ai familiei cu drepturi depline si participa la toate evenimentele din casa. Uneori apar discutii intre membrii care pot culmina cu certuri si discutii in contradictoriu.

Cainii au capacitatea de a decodifica sentimentele si emotiile umane si de a raspunde – este posibil ca in timpul unei discutii sa-l aveti martor chiar pe animalul dvs sau chiar sa latre pentru a interveni. Acesta va simti daca ceva este in regula sau nu. Un mediu plin de negativitate si certuri streseaza cainele iar acesta poate dezvolta anxietate sau frici pe viitor.

 8. Prea mult timp singur
Cainii sunt animale sociale si foarte atasati de stapanii lor. De multe ori stilul de viata ne obliga sa lasam animalul singur pentru 8-10 ore in fiecare zi. Acest comportament are efecte negative asupra cainelui putand chiar dezvolta probleme de natura emotionala cum ar fi anxietatea de separare, latrat in exces, comportament distructiv (obiectelor din casa), sapatul etc. Sunt des intalnite si situatiile in care cainii elimina prin casa. Acestea pot fi amuzante pana la un punct insa nu este deloc asa.


Cainele cu un astfel de comportament are nevoie de atentie si incearca sub o forma sau alta sa o dobandeasca. Animalul este parte a familiei si ca atare trebuie sa-i oferiti timp si atentie. Daca nu aveti prea mult timp la dispozitie puteti angaja o persoana care sa plimbe animalul sau chiar sa-l duceti la un centru de animale pentru a i se oferi atentie pe parcursul zilei. In cazul in care aceste optiuni sunt irelevante asigurati-va ca ii dedicati timp atunci cand reveniti acasa, atrenandu-l in diverse activitati care ii sunt pe plac.

Putem observa ca sunt anumite lucruri considerate naturale pentru noi, oamenii dar extrem de enervante pentru un caine insa cu atentie si deschidere puteti intelege mai bine animalul de langa dvs astfel incat sa evitati ceea ce il deranjeaza.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!