Cele mai recomandate rase de caini pentru copii

Cele mai recomandate rase de caini pentru copii
Animalele sunt o binecuvantare a naturii. Ele ne ofera iubire neconditionata, prietenie, sunt surse de energie si bucurie. Copiii indeosebi au o relatie speciala cu cainii. Puteti adopta sau cumpara un caine pentru a-i oferi celui mic un prieten de joaca.
Cainii au un rol foarte important in ceea ce priveste dezvoltarea emotionala a copilului si relationarea cu natura si mediul inconjurator. Animalul il va stimula pe cel mic sa invete ce inseamna responsabilitatea si cooperarea. Copilul va deprinde in acelasi timp respect fata de animale dar si modul corect de raportare fata de acestea care implica responsabilitate si grija.
Jocul este forma prin care animalele invata abilitatile necesare maturizarii. Inainte de a invita un caine sa faca parte din familie este important sa ne informam asupra diferitelor rase de caini si sa luam o decizie in acord cu stilul de viata al familiei si varsta copilului. In cazul in care copilul are cativa ani este recomandat sa adoptam chiar si un caine matur.


Anumiti caini au foarte multa energie, sunt mereu dornici de joaca in timp ce altii sunt mai calmi si au mai multa rabdare in special cu cei mici.
Cainele poate echilibra foarte bine energia copilului. Unui copil introvertit, mai timid si fara incredere in el ii este recomandat un caine de talie medie sau mare care sa-l ajute sa dobandeasca incredere in propriile forte si deschidere. Pe de alta parte unui copil cu multa energie si foarte activ i s-ar potrivi un prieten necuvantator de talie mica intrucat aceste rase de caini au un nivel de energie crescut si au nevoie de mult exercitiu.
In cazul in care copilul este agitat ar trebui evitate rasele de caini care latra in exces cum ar fi cei de talie mica.

Inainte de toate trebuie sa fim constienti ca un animal de companie nu este o jucarie ci necesita ingrijire si are anumite nevoi care trebuie sa fie satisfacute.





Exista 3 aspecte de analizat inainte de a lua o decizie ferma. Marimea unui caine nu este un indicator atat de important si nu determina caracterul animalului. Unii caini de talie mare pot fi prietenosi, mai temperati, in timp ce cainii de talie mica pot fi extrem de energici si activi.

Personalitatea cainelui este cea mai importanta trasatura pe care trebuie sa o luam in calcul. Un caine de talie mare, ce manifesta un caracter calm poate forma o legatura stransa cu cel mic.

Nivelul de energie al cainelui trebuie sa corespunda cu cel al stapanilor. Daca familia este activa, organizeaza iesiri dese in natura si in parc iar nivelul de energie este in general crescut atunci o alegere potrivita ar fi un caine care are nevoie de activitate fizica peste medie. Excesul de energie poate conduce la aparitia diferitelor probleme de comportament iar cainele poate dezvolta atitudini imprevizibile cum ar fi rosul mobilei.





Cele mai prietenoase rase de caini pentru copii sunt:
 
  • Golden retriever 
Este un caine deosebit de inteligent, amabil si loial. Caracterul acestuia este echilibrat, nici agresiv, nici timid si afiseaza un nivel de incredere crescut. Acesta are nevoie de exercitiu moderat, iubeste jocul in aer liber si in natura. Golden Retriever-ul este foarte afectuos si foarte ingaduitor cu cei mici.




 
  • Bulldog 
Este un caine mai greoi si lent care nu necesita exercitiu intens. Constitutia sa robusta, ferma si caracterul sau docil, prietenos si loial sunt caracteristici care il recomanda drept un caine potrivit pentru a interactiona cu cei mici. Acesta se adapteaza atat unui apartament modest cat si unei case. Un punct in plus este ca poate relationa foarte bine si cu alte rase de caini.​​​​​​



 
 
  •  Beagle
Este un caine plin de vitalitate care are nevoie de foarte mult exercitiu tinand cont de faptul ca initial a fost antrenat ca si caine de vanatoare. Temperamentul sau este in general calm, este un caine prietenos, inteligent. Acesta se va simti foarte bine intr-o curte. Nevoia lui de joaca si de explorare a imprejurimilor se potriveste perfect cu energia si curiozitatea unui copil. Acestia vor putea sa exploreze impreuna, sa alerge si sa se bucure de natura.




 
  • Border Collie
Este un caine cu un caracter placut, linistit, care poate fi antrenat cu facilitate. Acesta se bucura de compania copiilor si este devotat cu totul stapanilor. Chiar daca natura sa este rezervata, acest tip de caine a fost crescut pentru a supraveghea turmele de oi si cirezile de vite. Poate manifesta uneori un comportament atasat si mult prea protectiv.




 
  • Vizsla
Un caine potrivit pentru o curte, nicidecum pentru apartament. Are o talie atletica si o mare nevoie de exercitiu constant. Este un caine potrivit unei familii active. Se poate atasa cu usurinta de copii oferind loialitate si afectiune. Acest caine este deopotriva ascultator, inteligent si capabil de a forma o conexiune profunda atat cu adultii cat si cu copiii.


 
  • Pudelul
Se remarca prin eleganta, inteligenta si blandete. Acesta manifesta loialitate si afectiune insa uneori poate fi plictisit sau distant. Aceasta rasa este disponibila atat in marime standard cat si medie prin urmare se poate adapta cu succes oricarui spatiu de locuit. Este recomandat in special copiilor cu alergii intrucat naparleste foarte putin. Pudelul este in general jucaus si aventuros dar timid cu strainii. Are capacitatea de a forma o legatura stransa cu copiii.




 
  • Bull Terrier
Cu toate ca este considerat ca fiind un caine agresiv acesta a fost initial crescut ca si caine de companie. Este capabil sa ofere multa iubire si afectiune atat adultilor cat si copiilor. Se recomanda sa fie singurul animal al familiei intrucat devine irascibil in compania altor caini. Necesita un program regulat de exercitii fizice.





Cainele are un rol important in ceea ce priveste dezvoltarea copiilor. Animalul are nevoie de atentie ca si a copilul de aceea este recomandat sa meditam un timp inainte de a-l adopta sau cumpara. Un caine va aduce cu siguranta multa bucurie in viata de familie. Copilul va dezvolta o relatie frumoasa cu acesta si se va bucura din plin de conexiunea cu prietenul sau necuvantator.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!