Faceți cunoștință cu Bobi, cel mai în vârstă câine din lume

Faceți cunoștință cu Bobi, cel mai în vârstă câine din lume
Sursa foto: REUTERS

Înainte să vă bucurați foarte tare pentru Bobi, trebuie să știți că i-a suflat recordul lui Spike, câinele care nu a apucat să se bucure de record decât două săptămâni... Se pare că e un fel de dublu record pentru că Bobi nu e doar cel mai bătrân câine în viață, o distincție care pare să se schimbe destul de frecvent, ci și cel mai bătrân câine din toate timpurile.

Pe 1 februarie 2023 Guinness Book (cei cu cartea, nu cu berea) au declarat cel mai bătrân câine care a existat vreodată: Bobi, 30 de ani și 266 de zile de trăit. Pentru că da, după o vârstă se numără și zilele destul de atent.

Bobi e un câine din rasa Rafeiro de Alentejo, născut în Portugalia pe 11 mai 1992. Trecând recent de venerabila vârstă de 30 de ani, a doborât recordul mondial pentru cel mai bătrân câine care a existat vreodată. Acest titlu i-a aparținut foarte de mult lui Bluey, un câine australian care a trăit 29 de ani și 5 luni între 1910 și 1939. 
 


Și care este povestea lui Bobi? Pentru cei care nu știu câți ani trăiește un câine, rasa Rafeiro de Alentejo are o speranță medie de viață de 12 până la 14 ani. Asta înseamnă că Bobi a depășit cu mult statisticile și așteptările tuturor. Explicația pentru longevitatea animalului este aceeași pe care o au și oamenii longevivi: nu a stat în trafic. Stăpânul lui Bobi se pare că locuiește departe de agitația orașelor mari într-un sat de lângă Leiria din Portugalia. Bobi nu e chiar primul din familia lui care contrazice statisticile. Se pare că și-au făcut un obicei din asta, mama lui trăind până la 18 ani, iar un văr până pe la 22 de ani. 

Titlul celui mai bătrân câine din lume se schimbă continuu pentru că Guinness Book are două titluri diferite: cel mai bătrân câine în viață din lume și cel mai bătrân câine vreodată. Cel care se referă la câinii în viață se schimbă destul de frecvent, iar al doilea a rămas neschimbat mult timp până când Bobi a doborât recordul în februarie 2023. Deci, în acest moment, el a depășit două recorduri! Unul se poate schimba oricând, celălalt, puțin mai greu.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!