Bichon Frisé – un caine adorabil si inteligent

Bichon Frisé – un caine adorabil si inteligent
Un caine vesel, amuzant si jucaus – acesta este Bichon Frise. Este capabil de a oferi multa iubire si afectiune chiar daca este un animal de talie mica. Daca alegeti un Bichon Frise drept animal de companie va veti bucura de o prezenta adorabila. Este imposibil sa nu-i remarcam ochii negri, plini de viata si blanita alba, pufoasa.

La o prima vedere poate fi considerat un caine delicat datorita taliei reduse a corpului dar va asiguram ca acest animal este rezistent si are nevoie de mult exercitiu fizic pentru a se mentine in forma. Acesta nu se va plictisi daca il veti lasa cateva ore bune singur acasa si va fi pregatit oricand pentru joaca si miscare. Mai mult decat atat este un caine recomandat celor care locuiesc in apartamente mici intrucat se adapteaza oricarui spatiu de locuit. 

Bichonii sunt foarte inteligenti, dornici de a fi stimulati si dispusi oricand sa invete comenzi.

Un caine din aceasta prefera un tratament bland dar ferm. Trebuie sa fiti atent/a atunci cand antrenati acest animal: corectiile dure si vocea ridicata vor afecta emotional acest catel intrucat natura lui este una sensibila.
Bichonii sunt recunoscuti pentru agilitate si usurinta in ceea ce priveste invatarea si pot fi antrenati pentru a participa la diverse concursuri sau competitii.

Mai jos am pregatit o lista cu cele mai inedite lucruri despre aceasta rasa.

1. Istorie

Expertii in domeniul animalelor vehiculeaza mai multe ipoteze privind originea acestei rase. In principiu cainii de talie mica au fost adusi in Europa de catre navigatorii si comerciantii fenicieni. Acesta a fost adoptat de catre familiile artistocrate din Italia. In scurt timp a devenit animalul de companie preferat in cadrul saloanelor nobilimii multumita calitatilor sale: personalitatea placuta, farmecul natural, dimensiunea fizica redusa si calitatile hipoalergenice ale blanitei.





Un fapt inedit este ca a primit porecla de “Bichonner” (ro. Ferchezuitul) si a pozat de-a lungul anilor pentru mai multi pictori ai vremii. Se spune ca Henry al III-lea al Frantei si Napoleon al III-lea au manifestat o mare afectiune pentru aceasta rasa de caini. Bichonul a devenit foarte popular in Franta (sec. XVIII-XIX) in randul clasei mijlocii si chiar al paturii sociale sarace intrucat animalul era preferat ca protagonist in spectacolele de circ sau insotitor al flasnetarilor si trubadurilor.

Acest caine este inrudit cu mai multe rase cum ar fi:
  • Cotonul de Tulear, o rasa de talie mica, originara din zona coastei africane. Acest caine a fost numit dupa orasul Tulear din Madagascar.
  • Bichon Bolognese – este o rasa de caini care provine din nordul Italiei. Reprezentantii organizatiilor internationate dedicate animalelor au denumit acesti caini albi, de talie mica dupa orasul-cetate Bologna. 
  • Havanese – este singura rasa veche de caini care face parte din marea familie a Bichonilor. La inceputul anilor 1500 cainii din Tenerife au fost adusi in Cuba de catre fermierii si nobilii spanioli iar acest caine a devenit animal de companie. In secolul al XVIII-lea europenii din randul nobilimii au descoperit aceasta rasa si a fost adoptata de membrii de elita din randul aristocratiei spaniole, britanice si franceze.
  • Maltese – unii specialisti considera ca acesti caini isi au originea in Malta insa studiile au concluzionat ca originile sunt incerte. 
Rasa Bichon Frise este uneori confundata cu Poodle-ul.

2. Cainele perfect de apartament

Bichonii accepta foarte bine conditiile de viata intr-un spatiu restrans, fie ca vorbim de o garsoniera sau apartament. Acestia au nevoie in schimb de atentie si joaca pentru a consuma energia in surplus. De asemenea, plimbarile zilnice il vor ajuta pe catelul dvs. sa se manifeste liber. Cu siguranta va aprecia foarte mult si un spatiu ingradit cum ar fi o curte sau o gradina. Se stie ca orice animal este fericit atunci cand ii este permis sa se manifeste liber in natura.





Bichonul nu are obiceiul de a latra prea des si nu este un caine galagios astfel incat vecinii dvs. se vor bucura de liniste. Pe de alta parte acest caine se va plictisi daca va fi lasat prea mult timp singur acasa. Are nevoie de o comunicare constanta cu stapanul. Bichonul este un caine sensibil si poate experimenta anxietate si stress. Acesta se simte abandonat atunci cand este izolat.

O recomandare este sa incepeti sa-i oferiti jucarii atunci cand este pui astfel incat sa se familiarizeze cu acestea chiar daca dvs. sunteti plecat/a. Astfel il veti ajuta sa-si mentina atentia activa si sa nu dezvolte un atasament crescut fata de stapan. Bichonul are tendinta de a dezvolta comportamente distructive cum ar fi rosul mobilei, zgarierea diverselor suprafete din casa etc. In acelasi timp trebuie sa tineti cont ca acestui caine ii place sa fie in centrul atentiei si sa interactioneze constant cu cei din jur.

3. Dresajul este usor si amuzant

Interactiunea cu acest caine va poate oferi multe satisfactii. Este inteligent si foarte atent la comenzi astfel incat dresajul va fi un moment de distractie si voie-buna pentru dvs. Are o perceptie foarte buna si invata repede comenzile. Puteti antrena Bichonul sa participe la diverse competitii dedicate animalelor de companie.





In acest mod veti dezvolta o conexiune mai profunda cu acest caine. Bichonul este incantat atunci cand stapanul ii lanseaza diverse provocari sau este invatat diverse trucuri. Sa nu uitam ca acest caine a fost apreciat pentru capacitatile sale de exprimare si personalitatea sa flexibila. Bichonul deprinde foarte bine comenzile atunci cand este laudat si stimulat cu recompense. 

4. Blana hipoalergenica

Acest caine este recomandat persoanelor care se confrunta cu diverse alergii intrucat naparleste rar. Cu toate acestea blana acestui caine trebuie periata constant si tunsa din cand in cand pentru a nu deveni prea lunga. Este recomandata perierea zilnica intrucat exista tendinta de a acumula diverse impuritati din mediul inconjurator. In concluzie, rasele de caini hipoalergenice sunt o varianta foarte buna pentru iubitorii de animale care se confrunta cu diverse probleme de sanatate (cum ar fi cele respiratorii).

Bichon Frise este un caine extrem de inteligent, dornic de a intra in gratiile stapanului, cu o personalitate placuta. Va veti bucura de o companie minunata si cu siguranta veti primi iubire si afectiune neconditionata din partea acestui caine.





 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!