Beneficiile detinerii unei pisici ca animal de companie

Beneficiile detinerii unei pisici ca animal de companie
Prezenta unei pisica in casa dvs. va ofera o serie de avantaje dar si cateva dezavantaje. Atunci cand hotarati sa aduceti o pisica in familia dvs. trebuie sa luati aceasta decizie in mod asumat si responsabil. Pisica este un animal jucaus, capabil de a oferi multa afectiune stapanului si necesita costuri relativ scazute privind intretinerea. Totusi trebuie sa pastram in minte ca aceasta este la urma urmei un pradator innascut si manifesta anumite tendinte agresive fata de oameni si mediul inconjurator cum ar fi: zgarierea si distrugerea obiectelor din casa, naparlirea in exces, eliminarea in diverse zone ale casei etc. 

Mai jos vom detalia o serie de beneficii privind adoptia unei pisici urmand ca in articolul viitor sa discutam si dezavantajele.

1. Un prieten de nadejde

Daca locuiti singur/a un animal de companie va poate ajuta sa depasiti sentimentul de alienare. Acesta poate fi un companion excelent si in cazul in care cineva din familie a decedat. Pisica are capacitatea de echilibra la niveluri subtile emotiile umane, oferindu-va pace si confort. Cand au chef, pisicile pot fi foarte iubitoare insa acest lucru depinde in mare masura de personalitatea acestora. Felinele asemeni oamenilor au anumite trasaturi comportamentele unice si sunt foarte independente astfel incat este dificil de recunoscut gradul de iubire pe care il pot oferi. 





Pe de alta parte, puteti aborda optimist prezenta unei pisici in jurul dvs.-s-a demonstrat ca mangaierea si alintarea unei pisici are un efect calmant si reduce stress-ul asociat serviciul sau activitatilor cotidiene. Exista diverse experimente stiintifice care au demonstrat ca o pisicuta care toarce are un efect pozitiv asupra persoanelor din jur, imbunatatind starea generala de spirit chiar si atunci cand nimic altceva nu are efect.

Un pui de pisica este adorabil si ofera multa bucurie stapanilor pe langa micile pozne. Pisicile au aceleasi etape de viata asemeni oamenilor – cand sunt mici acestea se comporta asemeni unor copii. Cu siguranta nu veti putea rezista privirii inocente a acesteia, pernutelor moi si “framantatului cu labutele”. Asadar, bucurati-va de aceasta perioada in care pisica este mai activa si foarte jucausa.

2. Pisica va poate antrena si binedispune

Cu siguranta nu veti rezista in fata unei sesiuni de joc alaturi de pisicuta. Aceste animale au capacitatea de a ajuta oamenii sa depaseasca anumite momente de tensiune si pot oferi adevarate spectacole de acrobatie sau cele mai amuzante pozitii de somn.

Trebuie sa recunoastem ca orice filmulet cu pisici ne ofera un moment de bunadispozitie, bucurie sau zambete prin ceea ce transmit ca aparitie ori activitate. Apropiati-va de pisica dvs. si oferiti-i diverse jucarii care ii sunt pe plac. Va fi extrem de distractiv sa observati cum alearga sau cum se relaxeaza in cele mai ciudate pozitii. Pisica este un animal extrem de jucaus, agil, raspunzand prompt la miscarile si zgomotele din jurul sau. Acestea sunt trasaturi mostenite de la rudele sale salbatice – cu siguranta va urmari tot ce misca, va pandi si “vana” atunci cand este cazul.

3. Un animal capabil de a oferi multa afectiune

De-a lungul timpului au aparut diverse mituri fata de pisici cum ar fi de exemplu ca sunt animale mai degraba rezervate, cu o capacitate redusa de a oferi iubire. Doar in momentul in care traim alaturi de pisica si interactionam cu aceasta intelegem care este limbajul sau de a oferi iubire. Cu siguranta iubirea unei pisici este diferita de cea a unul caine insa fiecare are modul sau de manifestare.

In timp ce cainele este mai deschis si dornic de a interactiona cu omul, pisica are nevoie de un timp mai indelungat de acomodare intr-un anumit loc. Aceasta are tendinta de a se atasa doar atunci cand se simte in siguranta si acceptata. Trebuie doar sa-i creati mediul potrivit, avand grija si oferindu-i hrana, apa si un loc confortabil pentru relaxare. Si, un sfat important este sa-i acordati spatiul necesar pentru a se apropia in ritmul sau. 




4. Necesita costuri relativ modice in ceea ce priveste intretinerea

Pisica va fi bucuroasa si prietenoasa atata timp cat ii oferiti un mediu confortabil, litiera curata si suficienta hrana si apa. Acest lucru nu inseamna ca nu ar trebui sa-i oferiti atentie sau sa o ignorati – dimpotriva! Insa trebuie sa tineti cont de un aspect important si anume ca pisicile sunt animale mai independente in comparatie cu altele (de exemplu cainii) si nu au nevoie de supraveghere constanta.

Puteti chiar sa plecati pentru un weekend fara a fi nevoie sa angajati pe cineva care sa se ocupe de pisica (un pet sitter). De asemenea pisicile sunt animale extrem de curate si dedica o mare parte din timp toaletarii si curateniei corporale.

5. Pisica are efect terapeutice asupra omului

Acestea nu pot fi pe deplin intelese decat atunci cand locuiti alaturi de o pisica. De cele mai multe ori animalele vin in viata noastra la momentul potrivit, pentru a ne preda anumite lectii. De exemplu este dificil sa fim stresati sau sa exprimentan anxietate alaturi de o pisica – simpla sa prezenta ne ofera confort si pace. Asadar influenta sa este extrem de benefica asupra starii de sanatate a omului. Aceasta nu echilibreaza doar emotiile ci si anumite functii ale organismului cum ar fi tensiunea arteriala sau poate ajuta la normalizarea nivelului de colesterol.

Exista numeroase studii care au concluzionat ca pisica are capacitatea de a reduce riscul de atac de cord la persoanele cu anumite sensibilitati in acest sens. Mai mult decat atat se pare ca influenteaza in mod pozitiv calitatea somnului in special in cazul femeilor. Asadar pregatiti-i un culcus in dormitor pisicii – cu toate aceasta ea isi va alege locul preferat de somn si puteti avea surprize in acest sens. Pisica are o perceptie superioara asupra spatiului si are tendinta de a prefera anumite locuri, in diferite momente ale zilei.

Ca o concluzie sa meditam la cuvintele lui Sigmund Freud – “Vremea petrecuta alaturi de pisici nu este nicicand degeaba”.


 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!