Alegeti un caine compatibil cu stilul dvs. de viata

Alegeti un caine compatibil cu stilul dvs. de viata
Cainii sunt animale sensibile care ofera iubire neconditionata si devotament fara masura. Acestia sunt capabili de a oferi protectie si sustinere emotionala, indiferent de circumstante. Alegerea unui animal de companie necesita maturitate si responsabilitate. 

Specialistii in cresterea animalelor de companie recomanda ca alegerea unui caine sa se realizeze astfel incat personalitatea si nevoile sa fie cat mai apropiate de cele ale stapanului. De exemplu, un caine cu multa energie va suferi daca va fi nevoit sa locuiasca intr-un spatiu restrans cum ar fi un apartament mic sau o garsoniera.
Pe de alta parte daca aveti o familie trebuie sa tineti cont ca anumite rase de caini nu indragesc prea mult copiii. Atunci cand nevoile un caine se potrivesc cu cele ale stapanului acesta se va simti in siguranta, relaxat si iubit.





Inainte de a alege o rasa de caine va puteti oferi un timp de reflectie in care sa luati in calcul si raspunsul la aceste intrebari:

1. Cat timp sunt dispus sa ofer cainelui?
2. Prefer un caine activ, ce are nevoie de mult exercitiu fizic sau mai degraba unul mai linistit?
3. Care este spatiul de locuit si unde ii pot amenaja un loc de odihna?
4. Prefer un caine mai independent sau unul mai atasat?
5. Care sunt trasaturile de personalitate si ce nevoi de ingrijre au anumite rase de caini?
6. Imi asum responsabilitatea de a avea grija 100% de animal?

Mai jos puteti gasi cateva exemple de caini care se pot adapta diferitelor stiluri de viata:

1. Cainii de paza

Locuiti la curte sau aveti casa intr-o zona de munte? Ei bine, un caine de paza va poate asigura confortul si compania de care aveti nevoie. Mai mult decat atat puteti fi sigur ca va fi tot timpul in garda, extrem de atent la mediul din jur. Exemple de rase de caini de paza: Doberman, Rotweiler si Ciobanesc german. Acestia manifesta anumite caracteristici asociate instinctului de protectie si aparare a teritoriului cum ar fi reticenta in fata persoanele straine sau animalele necunoscute. Un asemenea caine poate fi antrenat pentru a fi docil si a relationa echilibrat cu persoanele straine.





Cainii de paza au o buna capacitate de invatare si sunt extrem de loiali. Cu siguranta ca un Golden Retriever nu va putea fi considerat niciodata un caine de paza – acesta este prieten cu toata lumea, inclusiv cu strainii iar in loc de atac prefera o sesiune extinsa de joc. 

2. Cainii sportivi

Sunteti adeptul unui stil de viata activ si aveti obiceiul de a alerga sau petrece mult timp in natura? In asemenea conditii un caine energic va fi un prieten de nadejde. Anumite rase de caini cum ar fi Vizsla, Setter-ul sau Pointer-ul englez au o nevoie innascuta de a alerga. Aceste rase au fost folosite initial in cadrul sesiunilor de vanatoare. 

3. Cainii de familie

Un caine din rasa Labrador sau Golden Retriever este cel mai bun companion pentru o familie. In primul rand acesta este oricand gata de joaca si iubeste compania celor mici. Un spatiu liber cum ar fi o terasa sau o curte este mediul ideal pentru el intrucat este un caine plin de energie si are multa nevoie de joaca. Un asemenea caine indrageste foarte mult jucariile si este gata oricand de a-i face pe plac stapanului, de a alerga alaturi de el sau a-l insoti intr-o excursie. 





Cainii din aceste 2 rase au capacitatea de a oferi suport emotional persoanelor care se confrunta cu diverse suferinte fizice sau psihice – au capacitatea de a relationa foarte bine cu oamenii si raspund excelent in cadrul procesului de dresaj. O alta rasa pe care o puteti lua in calcul este Beagle-ul si putem spune ca este doar varianta mai mica a Labradorului sau Golden Retriever-ului. 

4. Cainii care naparlesc putin

Naparlitul este una dintre cele mai mari provocari atunci cand alegem o rasa de caine cu par lung sau in dublu-strat. Cu toate acestea chiar si cainii cu par scurt naparlesc. Exista insa anumite rase de caini care nu pierd prea multa blana in mod natural. De exemplu, Terrier Maltez sau Labradoodle sunt caini care naparlesc mai putin si pot fi optiuni excelente pentru persoanele cu anumite boli pulmonare (astm) sau alergii. La polul opus avem urmatoarele rase cum ar fi Husky, Labrador Retriever sau Ciobanescu german care pierd foarte multa blana in general nu doar in sezonul de naparlire. 

5. Caini pentru persoanele singure si ocupate

Singuratatea este probabil una din cele mai dificile perioade in viata unei persoane iar prezenta unui caine in asemenea momente are un adevarat efect terapeutic. In cazul in care locuiti singur este nevoie sa alegeti un caine care poate petrece mult timp in casa si se poate simti confortabil chiar daca este lasat singur.





Sunt anumiti caini care prefera sa doarma sau sa se bucure de liniste si sunt fericiti atunci cand li se ofera hrana, apa si un spatiu confortabil de…somn. De exemplu, un caine din rasa Sharpei sau Basset Hound se va adapta unui mediu retras si va fi relaxat chiar daca veti petrece mai mult timp in afara locuintei. Pe de alta parte un Retriever sau Collie au nevoie de socializare in mod constant si mult joc.

6. Caini pentru persoanele in varsta

Persoanele care se pensioneaza au la dispozitie timp suficient pentru a ingriji un animal asa cum se cuvine. Pug sau Boston Terrier sunt rase de caini potriviti pentru cei in varsta. Mai mult decat atat prezenta unui caine poate readuce zambetul pe buze si dorinta de a trai oricui. Sunt numeroase studii care au demonstrat ca animalele de companie ofera un anumit confort psihologic astfel incat ajuta la combaterea sentimentelor de singuratate sau izolare pe care le pot simti uneori varstnicii.

Un caine poate ajuta la ameliorarea simptomelor depresiei sau anxietatii si chiar s-a constatat ca poate contribui la reducerea problemelor fizice cum ar fi hipertensiunea arteriala sau colesterolul.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!