Activitati de toamna care va pot bucura atat pe dvs. cat si pe animalul de companie

Activitati de toamna care va pot bucura atat pe dvs. cat si pe animalul de companie
Toamna este anotimpul care face legatura intre vara si iarna. Intreaga natura se pregateste de adaptare la noile conditii de viata dictate de legile universale. Atat oamenii cat si animalele resimt din plin efectele acestei schimbari. Chiar si animalul dvs. de companie experimenteaza aceste schimbari si se pot observa efecte la nivelul corpului cat si modificari de comportament. Nu este nevoie sa va ingrijorati daca observati ca animalul va incepe sa piarda tot mai mult par.

Naparlirea este un fenomen natural care se petrece in perioada de tranzitie de la un anotimp la altul. Acest proces este practic dictat de ritmurile interne ale organismului si determinat de factori endocrini. Cu cat animalul are o blana mai lunga si mai stufoasa cu atat va fi nevoie sa depuneti mai multa energie in ceea ce priveste perierea zilnica si igiena. Totul se desfasoara ciclic in natura si are o influenta asupra vietuitoarelor mai mici sau mai mari.





La inceputul toamnei cainele poate avea un nivel de energie mai scazut si lipsa de vitalitate. Aceste manifestari sunt normale prin urmare este nevoie sa-i acordati libertatea si timpul necesar adaptarii. Exista si alti factori care influenteaza starea generala a cainelui. De exemplu, alimentatia va trebui suplimentata adaugandu-se grasimi necesare organismului pentru a se pregati de urmatorul anotimp, iarna. De asemenea cantitatea de lumina va incepe sa scada iar temperatura din aer va descreste.  

Toamna este momentul in care puteti consolida relatia cu animalul dvs si ii puteti oferi experiente placute atat in natura cat si acasa. De aceea va propunem o serie de activitati pentru a profita de atmosfera placuta inainte de aparitia precipitatiilor extreme si a temperaturilor scazute.

1. Plimbarea in natura

Cele mai placute activitati de toamna sunt iesirile in natura unde veti putea admira culorile si simti mirosurile acestui anotimp special. Bucurati-va de aspectul pitoresc al imprejurimilor si de interactiunea cu cainele dvs. Acesta va avea libertatea de a explora covorul de frunze. Caldura in exces de vara afecteaza animalul insa acum va avea ocazia de a se manifesta din plin si de a-si satisface nevoia de exercitiu fizic.

Mai mult decat atat natura si schimbarile acesteia vor stimula curiozitatea cainelui atunci cand mergeti la o plimbare in parc. In aceste momente toate animalele se pregatesc de hibernare si sunt in cautarea proviziilor necesare anotimpului rece. Cainele va fi incantat sa observe aceste vietuitoare si sa interactioneze cu ele. Dupa aventura in natura este necesar sa-i verificati blana animalului intrucat covorul de frunze este un mediu propice dezvoltarii puricilor si capuselor.

2. Activitati in curte

Ce poate fi mai amuzant decat sa-l priviti pe animalul dvs. cum se ascunde sub mormanul de frunze ruginii sau cerceteaza cu interes natura din jur? Simplul fapt de a fi alaturi de el va imbunatati cu siguranta starea de spirit atunci cand il veti privi cum plonjeaza intr-o gramada de frunze, este in cautarea jucariei preferate sau interactioneaza cu vietatile din jur. Fiecare anotimp are caracteristicile sale dar toamna ne ofera o incantare privirii prin multitudinea de palete de culori pe care natura ni le prezinta.
Profitati de aceste ocazii pentru a realiza o sesiune foto sau chiar o filmare video. Fiecare perioada din an isi are farmecul ei

3. Sarbatorile toamnei

Inceputul unui ciclu aduce schimbari atat in natura cat si in alimentatie. Este momentul in care apar fructe si legume specifice toamnei, se organizeaza evenimente si targuri de sezon. De asemenea sunt organizate excursii tematice in aer liber, cum ar cele in cadrul livezilor de meri sau chiar vizite la podgorii. Puteti opta pentru acele experiente care permit si accesul animalelor de companie. Bucurati-va de o plimbare relaxata in livada si obervati reactiile cainelui atunci cand va opriti pentru a culege un fruct din copac.





Halloween-ul este o sarbatoare adoptata insa este o oportunitate excelenta de a va bucura alaturi de cainele dvs. 

Exista mai multe activitati pe care le puteti realiza implicand si animalul de companie cum ar fi confectionarea unei jucarii in forma de vrajitoare. Puteti opta si pentru cumpararea produselor dedicate acestei sarbatori din magazinele dedicate animalelor. Puteti achizitiona si recompense in diverse forme specifice cum ar oase, dovleci, etc. Organizati o sesiune de creatie pentru a-i confectiona cainelui un costum tematic.

De asemenea, puteti stabili o intalnire cu iubitorii de animale pe care ii cunoasteti pentru a sarbatori acest eveniment si propuneti ca fiecare caine sa aiba o tinuta specifica.

4. Jocuri in interiorul casei

Atunci cand vremea devine capricioasa si nu veti putea iesi afara organizati timpul animalului dvs astfel incat acesta sa fie stimulat atat fizic cat si psihic. Exista o multime de exercitii care combina exercitiul fizic moderat cu stimularea mentala. Cainele va fi mai mult decat bucuros ca ii oferiti atentie si companie.

5. Un program de exercitii adaptat

Odata cu venirea anotimpului rece corpul animalului tinde sa stocheze kilograme. De aceea este necesar sa pregatiti un program adaptat de exercitii astfel incat sa-l ajutati pe acesta sa se mentina in forma. Trebuie sa tineti cont de faptul ca un surplus de greutate dauneaza intregului organism si poate cauza diverse afectiuni pe termen lung cum ar fi problemele cardiovasculare. Miscarea in interiorul casei cat si cea in aer liber va va ajuta si pe dvs sa va mentineti in forma astfel incat sa gestionati cu bine perioada de astenie si lipsa de vitalitate specifica toamnei. 

6. O plimbare sau o vizita prin imprejurimile orasului

De cele mai multe ori nu avem timp sa vizitam orasul in care locuim. Exista foarte putine momente de relaxare si de obicei preferam sa le petrecem acasa. Organizati din timp o excursie in orasul dvs pentru a-l observa in noul anotimp. Cainele dvs va fi mai mult decat fericit sa va fie alaturi in aceasta iesire. 



Fiecare anotimp are particularitatile sale si influenteaza intr-un mod specific atat animalele cat si omul. Toamna este anotimpul dedicat reflectiei si echilibrului. Aerul devine mai proaspat, natura isi modifica culorile. Planificati din timp activitati alaturi de cainele dvs pentru a va bucura din plin de aceasta perioada. 

 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!