9 rase de caini potriviti pentru excursii montane

9 rase de caini potriviti pentru excursii montane
Cainele este un companion minunat dar si un mare amator de natura. Daca sunteti un pasionat al excursiilor in natura sau alpinist este o idee buna sa alegeti o rasa de caini cu un nivel crescut de energie dar si abilitati fizice care sa se potriveasca nevoilor dvs. Iesirile in aer liber au ca scop echilibrarea Mintii dar si a Corpului, oferindu-va energie si o stare de bine iar dorinta de a explora trasee montane este aceeasi indiferent de anotimp.

Cei mai multi caini adora mediul natural insa este nevoie de un antrenament bine structurat astfel incat animalul sa respecte anumite comenzi si sa nu fuga. Un caine bine antrenat va fi alaturi de dvs. in cele mai frumoase experiente. Acesta va trebui sa fie receptiv chiar si in anumite situatii-limita cum ar o vreme capricioasa sau intalniri cu alte animale salbatice. 





Desi toti cainii prefera exercitii fizice in mod constant unele rase sunt mai potrivite pentru exercitii de intensitate mai ridicata cum ar fi drumetiile sau alpinismul. Daca sunteti amator de iesiri in aer liber si explorarea diverselor trasee montane aveti nevoie de un insotitor loial.

Mai jos am selectat 10 rase de caini recomandati sa va insoteasca in aventurile montane:
  •  Ciobanescul australian
 
Este un caine ce are nevoie de mult exercitiu fizic avand o energie ridicata. Acesta va fi un tovaras minunat de drum, activ si agil, gata oricand de o aventura in natura. Intrucat este un caine de stana este orientat spre o activitate constanta si iubeste orice presupune miscare si comenzi. Pentru a-i mentine atentia puteti sa-i oferiti posibilitatea de a interactiona cu jucarii chiar si de-a lungul drumului prin padure sau a traseului montan. Acest lucru ii va oferi un antrenament satisfacator fapt ce il va mentine bucuros si in forma.
 
  • Beagle
Un caine gata oricand pentru o aventura in natura. Initial dresati pentru a insoti nobilii in cadrul sesiunilor vanatoare acesti caini au nevoie de mult exercitiu fizic si spatiu de explorare. Beagle este prietenos dar pot fi uneori destul de rebel fiind in permanenta distras spre a adulmeca solul.
 
  • Husky siberian




Daca sunteti o persoana care cauta experiente relaxante in aer liber Husky Siberian este un insotitor pe cinste. Acest caine are o personalitate complexa fiind in acelasi timp independent dar si foarte sensibil. Nu tolereaza temperaturile prea crescute astfel ca mediul montan ii ofera tot ce are nevoie pentru a se manifesta liber si confortabil.

Crescut in Asia de nord-est, Husky este un caine rezistent in mod natural la frig simtindu-se ca acasa chiar si pe varfurile de munte inzapezite. Nevoia sa crescuta de exercitiu fizic il face un insotior neobosit in drumetii si in aventurile montane pe care le planificati. Acest caine are nevoie de provocari mentale si fizice constante (de preferinta conform unui program) astfel incat sa invete cum sa se comporte in diverse situatii. Daca nu este dresat acest caine isi poate manifesta latura sa independenta si rebela. Includeti cainele intr-un program de antrenament – este recomandat sa nu-l lasati liber pana ce nu stabiliti o conexiune profunda cu acesta astfel incat sa fie receptiv la comenzi.
 
  • Rhodesian Ridgeback
Pentru cei pasionati de explorarea naturii acest caine este ideal. Crescut initial pentru a insoti vanatorii de lei, acesta a devenit un animal de casa des intalnit in zilele noastre. Puterea si agilitatea sa sunt abilitatile necesare unui caine potrivit pentru drumetii sau alpinism. Daca alegeti un astfel de caine trebuie sa-i acordati o atentie sporita intrucat are nevoie de socializare si antrenament pentru a-i dezvolta obedienta
 
  • Border Collie




Este unul din cei mai energici caini, fiind recunoscut pentru inteligenta sa, forta si nivelul crescut de energie. Acest caine este in permanenta in cautarea unui provocari si este fericit oricand sa se joace alaturi de dvs. Daca sunteti excursionisti si alpinisti pasionati puteti beneficia de inteligenta si disponibilitatea de antrenament a acestui caine. Border Collie poate fi de asemenea instruit pentru a participa si in cadrul curselor cu obstacole. Atata timp cat ii oferiti stimulare fizica si mentala Border Collie este un companion excelent pentru escapade in natura.
 
  • Jack Russell Terrier
 In cazul in care cainii de talie mare nu sunt pe placul dvs. dar vreti totusi un prieten energic sa va insoteasca in drumetii terrierul Jack Russell poate fi companionul ideal. Este un animal energic, capabil de a alerga repede si este incredibil de inteligent – acest caine are o personalitate puternica si independenta. Acesta a fost initial dresat pentru vanatoare astfel incat este mai mult decat bucuros sa participe la experiente solicitante din punct de vedere fizic cum ar fi excursiile si drumetiile montane. Daca puteti dedica timpul antrenamentului si exercitiilor fizice in fiecare zi, Jack Rusell este un excelent prieten de expeditii.
 
  • Pinscher pitic




Un alt caine de talie mica dar cu o personalitate puternica – Pinscherul pitic este un tovaras plin de viata, loial si dedicat stapanului. Are o tendinta naturala pentru distractie si aventura, mereu in explorare si cautarea provocarilor din natura. Fiind un caine mic nu are aceeasi rezistenta ca un caine de talie mare dar acest lucru va poate ajuta astfel incat atunci cand oboseste il puteti cara in rucsac sau o geanta speciala. 
 
  • Brac german
 Un alt prieten pe care va puteti baza in aventurile prin natura este Bracul german. Acest caine cu blana scurta are extrem de multa energie si se poate adapta cu succes la diverse medii naturale. Fiind si el un caine de vanatoare are nevoie de provocari dar in acelasi timp este prietenos si iubitor. Este un caine recunoscut pentru agilitatea si rezistenta sa si are nevoie de multe exercitii fizice pentru a preveni instalarea anxietatii sau a comportamentului distructiv.  
 
  • Ciobanesc de Berna
Dupa cum sugereaza si numele acest caine este un adevarat nativ alpin care se bucura de aerul la inaltime si de platourile montane. Ciobanescul de Berna este o rasa de caini ce isi are originea in Elvetia si a fost crescut initial pentru a supraveghea cirezile. De asemenea acesta este si un excelent caine de tractiune. Este recomandat ca inainte de o drumetie sa primiti avizul medicului veterinar intrucat are o sensibilitate mai mare spre a dezvolta probleme ale soldului sau umerilor.





Cainele este un animal capabil de a oferi multa iubire neconditionata si loialitate. Alegeti un prieten potrivit astfel incat sa va insoteasca in expeditiile dvs. – astfel va veti bucura amandoi de o conexiune profunda din punct de vedere emotional. si experiente unice.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!