8 activitati pe care cainele tau le va adora

8 activitati pe care cainele tau le va adora
Animalele ne transmit un mesaj simplu pe care uneori il observam alteori nu: viata este simpla si frumoasa. Comportamentul lor, iubirea si devotamentul oferit neconditionat oamenilor ne face sa le privim cu admiratie. Dorim tot ce e mai bun pentru ele si ne straduim sa le oferim la randul nostru, pe cat se poate, o viata buna – hrana de calitate, un spatiu de somn confortabil si vizite regulate la medicul veterinar.

Intr-o zi, in viata noastra, isi va face aparitia un catel – fie ca este adoptat sau cumparat vom incepe alaturi de aceasta fiinta o noua aventura de viata. Vom experimenta responsabilitati, momente de conexiune, prietenie, bucurie si amuzament. Un caine este un prieten pe viata, care ofera neconditionat devotament si iubire dar rolurile sale nu se opresc aici. Poate fi cel mai bun partener de calatorie, agent de paza sau terapeut. Este un izvor de energie si buna dispozitie.


Viata actuala, urbana, este plina de responsabilitati si to-do list. Ne pierdem in sarcinile pe care le avem de rezolvat si de multe ori ignoram prietenul necuvantator. Acesta ne transmite ca o plimbare nu este suficienta. Isi doreste atentie, joaca, comunicare. Am creat aceasta lista cu activitati care il vor umple de bucurie pe catelul tau iar pe tine te vor ajuta sa te relaxezi si sa te bucuri alaturi de el de experienta momentului.
 
  • O plimbare in parc si un tur al orasului
Nevoia de miscare a cainelui este naturala si trebuie satisfacuta. Viata inseamna miscare iar pentru un animal activitatea face parte din existenta sa. Domesticirea animalelor presupune in primul rand limitarea activitatii fizice. In salbaticie animalele alearga, adulmeca hrana si se joaca. Noi putem sa ii oferim animalului preferat o plimbare intr-un spatiu care este cat mai aproape de habitatul natural si anume parcul. O plimbare alerta alaturi de stapan presarata cu diverse miscari va aduce multa bucurie cainelui. In una din zile organizeaza o excursie de explorare a orasului. Aceasta va hrani curiozitatea, dorinta de miscare si explorare a animalului iar pe tine te ajuta sa descoperi noi cladiri si privelisti interesante. 

 
  • O zi de rasfat
O vizita la cabinetul medicului veterinar se poate transforma intr-o zi de rasfat pentru caine. Poti combina utilitatea (de ex. toaletarea) cu un tratament exclusivist de ex. o sesiune de aromaterapie, o masă gourmet sau masaj. Exista cabinete veterinare care ofera o gama variata de servicii dedicate animalelor de companie iar unele dintre acestea sunt special concepute pentru a oferi animalelor de companie o experienta superioara de relaxare.

 
  • O pagina dedicata cainelui tau pe o retea de socializare – Facebook sau Instagram
Ce poate fi mai amuzant si mai placut decat sa revezi amintiri cu catelul tau? Vacante, excursii, petreceri si reuniuni de familie, manifestari ale acestuia de bucurie, pozitii amuzante de somn sau expresii faciale pline de inteles – toate acestea iti vor aduce mereu aminte de binecuvantarea de a face parte din viata ta. Plus ca vei avea ocazia sa te imprietenesti si cu alti iubitori de animale si puteti impartasi informatii de tot felul.

 
  • Excursie la munte sau la mare
Legatura profunda dintre animale si natura este un aspect pe care noi oamenii nu il intelegem deplin.  La munte sau la mare cainele nostru va manifesta multa bucurie si va avea un nivel crescut de vitalitate. Nevoile lui de explorare, de miscare neingradita vor fi satisfacute. O excursie la mare ii va oferi bucuria inotului si a unei plimbari pe plaja in timp ce muntele cu flora si fauna sa va fi spatiul potrivit pentru explorare. Un picnic in aer liber va fi un bonus atat pentru tine cat si pentru el.

 
  • O jucarie preferata
Se stie ca animalele au preferinte in ceea ce priveste jucariile si jocul asemeni oamenilor. De aceea o iesire in natura poate fi o ocazie excelenta pentru cainele tau de a se bucura de joc. Va fi mai mult decat fericit sa alerge liber. 

 
  • Un joc cu recompense
Cainele devine mult mai atent cand vine vorba de recompense. Implicarea acestuia in joc ii va alimenta dorinta de explorare cu ajutorul mirosului ceea ce ii va stimula abilitatile naturale. Il poti incuraja sa le gaseasca iar de fiecare data cand va reusi e necesar sa-l lauzi pentru a dobandi incredere in sine. Cu timpul jocul poate deveni mai complex. Tie iti va stimula creativitatea si imaginatia in ceea ce priveste crearea acestui nou traseu iar el va fi bucuros ca isi va folosi cu scop precis abilitatile naturale cum ar fi adulmecarea hranei. 

 
  • Invata-l trucuri noi
Cainii sunt receptivi si foarte inteligenti. Capacitatea lor de invatare le permite sa asimileze constant informatii. Cu ajutorul unei practici sustinute cainele poate dobandi noi abilitati si trucuri. Aceasta poate fi o activitate ce presupune un consum energetic din partea ta dar si satisfactiile vor fi pe masura. Pe parcursul acestui proces de dresaj este nevoie sa apelezi constant la recompense care vor marca fiecare lectie invatata. De asemenea, poti antrena cainele sa participe la o cursa cu obstacole. Aceasta va fi o experienta placuta atat pentru tine cat si pentru animal si va fi o oportunitate de a consolida legatura cu acesta.

 
  • Reuniune de familie
Cainii sunt animale sociale care se bucura de compania semenilor. Vacantele si reuniunile de familie sunt ocazii excelente pentru o intalnire cu membrii propriei specii. Acest lucru ii ofera cainelui oportunitati de a-si exersa abilitatile sociale si un context minunat pentru un joc de grup. 


Exista o multitudine de activitati prin intermediul carora poti construi o relatie mult mai profunda cu animalul preferat. Inteligenta, bucuria, curiozitatea si iubirea neconditionata din partea acestora ne umple viata si ne invata sa traim in comuniune cu natura. Invatam de la animale ca nu ne trebuie prea mult pentru a fi fericiti. Cainele ne stimuleaza creativitatea, imaginatia, ne invata ca miscarea inseamna viata. Toate acestea reprezinta de fapt coordonatele unei vieti armonioase si pline de satisfactie.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!