7 activitati de primavara

7 activitati de primavara
Viata este alcatuita din experiente si bucurii simple. Odata cu venirea primaverii si renasterea naturii simtim din ce in ce mai mult nevoia de a petrece timp in aer liber. Soarele, Lumina, verdeata si florile ne ofera o stare de bine si pofta de viata. Animalul nostru de companie completeaza in mod armonios acest tablou. Toate fiintele asteapta cu multa incantare venirea primaverii si energia vie. Cu siguranta este anotimpul care ne inspira sa iesim in natura si sa organizam diverse activitati alaturi de cainele nostru.

Acum aveti posibilitatea de a organiza experiente inedite care sa va bucure atat pe dvs. cat si animalul dvs. Cainii sunt animale care au nevoie de activitate in aer liber. Intrucat natura este mediul de origine al animaleleor aceasta reprezinta totodata sursa care le ofera energie, libertate de manifestare si bucurie.





Indiferent ca sunt spontane sau planificate activitatile organizate in anotimpul renasterii va ofera amintiri nepretuite si clipe de bucurie. Mai jos am detaliat o serie de propuneri pentru a va oferi inspiratie pentru primavara aceasta:

1. Exercitiile in aer liber – identificati o zona deschisa, in natura, cu mult spatiu pentru a-i oferi cainelui oportunitatea sa se manifeste si sa alerge liber. Cu siguranta a avut la dispozitie un spatiu confortabil si calduros pe timp de iarna insa va fi extrem de recunoscator sa se exprime in voie.

2. Jucariile – un catel care se joaca este adorabil. Primavara este un moment excelent pentru antrenament si invatarea anumitor comenzi. Daca animalul dvs. este pui il puteti ajuta sa se familiarizeze cu jucariile, exersand preluarea si prinderea acestora. Un mediu deschis – o plaja sau un parc ofera cadrul potrivit pentru aceasta activitate.





Puteti achizitiona diferite jucarii cum ar fi: frisbee, mingi de tenis sau obiecte din cauciuc. Primavara este un moment oportun pentru a adauga noutati in stocul cu jucarii. Exista si magazine dedicate animalelor de companie care accepta si prezenta acestora. In acest mod ii puteti cumpara cainelui si o lesa – cu siguranta cumparaturile alaturi de cainele dvs. vor fi mult mai distractive.

Alegeti un cadru potrivit si oferiti cainelui variante pentru a-si alege jucaria potrivita. In acest mod il puteti ajuta sa dobandeasca si sa-si exerseze abilitatile de coordonare. Pregatiti camera pentru a surprinde imagini amuzante cum ar fi prinderea unui frisbee sau a unei jucarii. Cu siguranta incantarea animalului va vor ajuta sa va bucurati de moment.

3. O cursa cu obstacole – aceasta poate fi o activitate minunata de familie. Aici va puteti folosi de creativitate si utiliza diverse materiale pe care le aveti in casa (scaune de gradina, cutii de carton, funii) sau puteti achizitiona trasee speciale din magazinele dedicate animalelor de companie. Cu siguranta cainele va aprecia o asemenea provocare, fiindu-i antrenate in acelasi timp diverse capacitati cum ar fi agilitatea si dezvoltarea functiei cognitive.  Mai mult decat atat aveti ocazia de a exersa in aer liber si de a va juca alaturi de animalul preferat.






4. Organizati o drumetie la munte – pregatiti pentru un weekend o iesire in natura si oferiti cainelui dvs. ocazia de a explora Mama Natura. Acesta va fi cu siguranta mai mult decat incantat sa poate adulmeca mirosuri noi, locurile de explorat sau chiar sa faca mici pozne pe iarba. Cainele este un animal expresiv si plin de vitalitate iar cadrul natural ii ofera posibilitatea de a se exprima in voie. O drumetie ofera oportunitatea de a va apropia mai mult de cainele dvs. si astfel de a intari conexiunea emotionala.

Pentru a inlatura eventualele neplaceri verificati din cand in cand labele animalului pentru a indeparta evenuale pietricele sau aschii de lemn care pot si preluate din natura. Mentineti curiozitatea activa si porniti cu multa deschidere in aceasta experienta. Cu siguranta veti descoperi imagini de poveste – natura este o sursa permanenta de inspiratie.

5. O excursie la mare – primele raze de soare ne poarta cu gandul la vara, plaja si baile in mare. Organizati o escapada alaturi de cainele dvs. – cu siguranta va veti bucura de inceputul de primavara, aerul proaspat si manifestarile amuzante ale cainelui dvs – jocuri pe nisip sau interactiunea cu alte animale. 

6. Curatenia de primavara – primavara este anotimpul reinnoirii si al curatirii interioare si exterioare. Profitati de aceasta ocazie pentru a selecta acele tricouri vechi din garderoba si legati-le pentru a forma o sfoara. Puteti organiza un joc minunat si plin de amuzament alaturi de cainele dvs. Iesiti in gradina sau in natura pentru a adauga mai mult farmec acestei acivitati.

7. Participati la diverse activitati si competitii – in prezent diverse asociatii organizeaza proiecte in care se pot inscrie cainii alaturi de stapanii lor. Acestea pot avea diverse scopuri cum ar fi cele caritabile sau de amuzament. De exemplu, puteti participa in cadrul diverselor concursuri de alergat sau maraton. Acestea pot fi ocazii excelente pentru socializare atat pentru dvs. cat si pentru prietenul necuvantator.
Cainii sunt animale sociale si au nevoie de prezenta oamenilor dar si a altor animale. Acest lucru va poate oferi motivatia necesara pentru a va antrena daca doriti, de exemplu sa participati in cadrul unui maraton. Alte activitati pot fi cele de strangere de fonduri pentru diverse cauze sau pentru a oferi sprijin organizatiilor non-guvernamentale care se ocupa de sustinerea animalelor. 

8. O sesiune de dans – exista rase de caini care au o nevoie mai mare de exercitiu fizic. Odata cu venirea primaverii puteti deschide larg fereastra si sa va bucurati de o melodie preferata. Se stie ca dansul are efect terapeutic iar daca vi se alatura si cainele dvs. va puteti bucura de o dubla satisfactie.





Aceste activitati in aer liber va permit sa va bucurati de natura verde insa va pot ajuta sa descoperiti si orasul in care locuiti dintr-o alta perspectiva. Cainele va fi mai mult decat sa bucuros sa va insoteasca in orice experienta, sa alerge in voie si sa se manifeste liber in compania dvs.

 
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!