5 rase adorabile de pisici

5 rase adorabile de pisici
Pisicile sunt extrem de simpatice si le putem cataloga drept unele dintre cele mai iubitoare animale.
Acestea au capacitatea de a interactiona la un nivel profund cu oamenii si de a le preda multe lectii de viata cum ar fi independenta, increderea in sine, capacitatea de a incheia un proces atunci cand timpul a expirat.
Pisica este un animal cu o capacitate crescuta de adaptabilitate si face parte din regnul mamiferelor carnivore de talie mica. Aceasta prezinta o structura asemanatoare celorlalte specii de feline: 

- Corpul puternic, suplu si flexibil
- Dintii ascutiti
- Gheare retractabile, adaptate vanatorii
- Vedere nocturna excelenta
- Simtul mirosului superior dezvoltat
- Reflexele alerte si rapide


Pisicile au numeroase moduri de a comunica cu stapanii si cu celelalte animale. Acestea folosesc atat limbajul non-verbal (miscari specifice ale corpului, capului etc) cat si cel verbal – sunete de diverse intensitati cum ar fi mieunatul, suieratul, maraitul etc. 

Ritmul de viata al pisicii este asemanator unui animal carnivor – aceasta este mai activa in zori si amurg, este sociala, dornica de comunicare si interactiune dar in acelasi timp un vanator solitar. Cele mai dezvoltate simturi sunt cel auditiv si olfactiv. Aceasta are capacitatea de a detecta de la distanta sunetele produse de animalele mai mici. 

Pisica poate supravietui in cele mai delicate conditii iar corpul sau este rezistent atunci cand se confrunta cu diverse afectiuni de sanatate.

Exista mai multe rase de pisici in lume – fiecare cu particularitatile, preferintele si necesitatile de ingrijire. Unele animale sunt mai sensibile, altele mai delicate insa toate pisicile au trasaturi care ne fac pur si simplu sa le iubim. Mai jos puteti citi despre cele mai adorabile 5 rase de pisici din lume:

Rasa Bengaleza




Ce poate fi mai placut decat sa mangai un leopard fara a fi in pericol de a fi vanat sau atacat? Ei bine, pisica Bengaleza este chiar versiunea in miniatura a acestei feline uriase, pe care o admiram deseori la Zoo sau in rezervatiile naturale. Este foarte prietenoasa si capabila de a oferi multa afectiune. Aceasta rasa a aparut ca urmare a incrucisarii dintre rasa de pisici-leopard ce isi are originea in Asia si felina comuna, domestica. Caracteristica acestei pisici este blana sa, aceasta fiind practic blana leopardului la dimensiune redusa astfel incat este o aparitie puternica si in acelasi timp, delicata.

Printul de leopard este un simbol in ceea ce priveste puterea animalului si statusul sau superior in lantul trofic. Pentru noi oamenii, acesta este un element atractiv intrucat aceasta pisica ne ofera accesul, fara pericol la puterea lumii animalelor. Acest animal are un nivel crescut de energie si nevoie de stimulare constanta. In cazul care doriti sa cumparati o asemenea rasa trebuie sa fiti pregatit/a pentru a-i oferi atentie, stimulare si mult joc. Acestei pisici ii displace sa fie lasata prea mult timp singura intrucat se plictiseste. O alta caracteristica pozitiva este ca ii place apa – asadar baia nu va fi o bataie de cap.

Rasa Abisiniana




Aceasta este o rasa de pisica originara din Africa. Corpul sau este gratios si subtire iar capul de forma triunghiulara, usor rotunjit. Ochii sunt mari, migdalati si are o privire intensa. 

Blana este scurta, cu textura moale si viu colorata. Are picioarele lungi si coada de lungime medie. Aceasta pisica poate fi considerata versiunea in miniatura a unei pume. Prin urmare, daca va plac animalele salbatice alegeti o pisica Abisiniana pentru a simti o conexiune mai profunda cu natura si energia acesteia. Pisica are o personalitate placuta – ii place sa fie stimulata si este foarte curioasa.


De asemenea, aceasta dezvolta un atasament crescut fata de stapan, spre deosebire de alte rase. Trebuie sa stiti ca aceasta rasa dateaza din vremuri stravechi si e posibil sa fie descendenta pisicilor venerate de egipteni. Aceasta pisica se remarca printr-o inteligenta crescuta si are nevoie de stimulare constanta. Puteti chiar sa o dresati si sa o invatati anumite comenzi. Va fi extrem de incantata daca ii veti cumpara un copac pentru a se catara si jucarii – ii place nespus sa exploreze si sa se joace.

British Shorthair




Aceasta pisicuta este reprezentanta uneia dintre cele mai vechi rase de pisici din Marea Britanie si se pare ca are ca stramosi pisicile aduse de romani din campaniile acestora de cucerire. Pisica British Shorthair are o talie medie spre mare iar greutatea este in intervalul 5-9 kg. Corpul sau este compact iar formele rotunjite (ochii, labutele si coada) astfel incat este asemanata deseori cu un “ursulet”. Se remarca prin expresia faciala “surazatoare” fapt ce starneste admiratia si afectiunea oamenilor. Este un animal temperat, cu o personalitate calma si echilibrata. 

Pisica British Shorthair este populara in show-urile de pisici cat si pe platourile de filmare ( personajul negativ in Steward Little, in Cats and Dogs etc.) Aceasta a servit ca model personajului-pisica Chesire din “Alice in tara minunilor” si “Motanul incaltat”. Aceast animal este deosebit de manierat, linistit si foarte increzator. De asemenea, este foarte afectuoasa si jucausa. O caracteristica a sa este preferinta pentru torsul continuu si prelung.

Scottish Fold




O rasa de pisici pur si simplu adorabila. Are o caracteristica fizica care ii ofera un sarm aparte – urechile sale mici. Acesta este rezultatul unei mutatii naturale a genelor dominante, care afecteaza structura cartilajului de la nivelul corpului. Este inrudita cu rasa British Shorthair – este un animal capabil de a oferi multa afectiune si pace. Are un caracter placut si armonios.

Rasa Bombay




Aceasta este, fara indoiala, una din cele mai elegante rase de pisici. Corpul suplu si blana lucioasa sunt cele care ii ofera o eleganta aparte. Numele sau a fost inspirat de pantera neagra din India. 

Natura a inzestrat pisica cu multe calitati si caracteristici pozitive. Atunci cand alegeti un animal de companie trebuie sa luati in calcul compatibilitatea si asemanarile de caracter intre dvs. si animalul dorit. Indiferent care este optiunea dvs. bucurati-va de pisica si permiteti ca aceasta sa-si exprime afectiunea si iubirea.
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!